Duurzame schuurwoning Bleskensgraaf

- Nieuwbouw schuurwoning - Op één van de mooiste plekjes in het dorpshart van Bleskensgraaf wordt deze duurzame schuurwoning gebouwd.

In vorm, materialisatie en omvang voegt ze zich naar haar omgeving, terwijl ze tegelijkertijd door slim gebruik te maken van twee soorten bakstenen en diverse houtaccenten in de gevels een heel eigen karakter heeft gekregen. De grote dakvlakken zijn een belangrijk beeldbepalend onderdeel van de woning. Met een zorgvuldige dakpankeuze wordt het eigen karakter op een ingetogen wijze geaccentueerd.
Aan de straatzijde zijn de gevels met het oog op privacy relatief gesloten gehouden, terwijl de woning zich aan de tuinzijde juist zo veel mogelijk opent naar haar omgeving.
De begane grond  bestaat bijna geheel uit een grote leefruimte, van waaruit de bewoners een panoramisch uitzicht over het water de Graafstroom hebben. Een grote vide met daarin een ruim bemeten houten trap verbindt de leefruimte met de slaapvertrekken op de verdieping.
Een groot dakoverstek aan de tuinzijde zorgt ervoor dat de hele familie ook op regenachtige dagen van het buitenleven kan genieten.

De woning heeft geen gasaansluiting en is voorzien van een zeer duurzame installatie.
Het gehele dakvlak aan de achterzijde is voorzien van zonnepanelen welke zijn gemonteerd tussen de dakpannen waardoor het één geheel vormt. De woning is voorzien van balans ventilatie d.m.v. een Zehnder Comfoair Q. Dit systeem overtreft reeds de huidige Europese energienormen en heeft een enorm energiebesparingspotentieel.

De luchtwaterwarmtepomp zorgt voor de verwarming middels vloerverwarming en een stukje topkoeling in de zomer. Een zonneboiler van 500 liter zorgt voor het sanitaire water. Als er geen zon is wordt deze ondersteunt door de warmte pomp. De boiler is voorzien van een elektrisch element om eens per week de temperatuur elektrisch verhogen om legionella  problemen te voorkomen.

Categorie
particuliere-woningbouw
Opdrachtgever
Fam. Wemmers
Locatie
Bleskensgraaf
BVO