moderne bouwstijl voor uw woning

Modernistisch zwembadpaviljoen

- Nieuwbouw zwembadpaviljoen - Onze opdrachtgevers hebben de wens om achter in hun tuin een paviljoen met zwembad te realiseren. In samenspraak met hen is dit minimalistische ontwerp tot stand gekomen, waarbij een hoofdrol blijft weggelegd voor het groen in de tuin, waaronder een aantal monumentale bomen en een boomgaard.

Het ontwerp bestaat uit een groot rechthoekig betonnen platform waarop het wit gestucte volume van het paviljoen is geplaatst. Dit paviljoen bestaat uit een gesloten volume waarin de was- en kleedruimten, alsmede de sauna zich bevinden en een groot dakoverstek waaronder zich een werkruimte en een loungeruimte bevinden die door middel van grote te openen glasvlakken afgeschermd kunnen worden van het buitenklimaat.

Tevens bevindt zich onder dit dakoverstek een grote buitenruimte die voor familiediners benut kan worden.

Door met grote glaspartijen te werken die naar believen open en dicht gezet kunnen worden kan in combinatie met de diverse binnen- en buitenruimten onder vele weersomstandigheden en met minimale belemmering van de tuin genoten worden.

De van de dakrand terugliggende glasvlakken zorgen niet allen voor een speelse overgang tussen binnen- en buitenruimte, maar ook voor schaduwwerking op het glas wat een positief effect op het binnenklimaat heeft.

Voor het paviljoen bevindt zich het zwembad, dat zich toont als een minimalistische uitsnede uit het betonnen platform. Op de kop van het platform is een groot kader geplaatst, dat vanuit de bestaande tuin gezien niet alleen als toegang tot het paviljoen dient, maar dit deelt tegelijkertijd de totale diepte van de tuin visueel op, wat de ruimtelijke proporties ervan ten goede komt.

Categorie
particuliere-woningbouw
Opdrachtgever
Pariculier
Locatie
BVO
165 m²
Schetsen en Ontwerp
Schetsen
Bouwvergunning
Ontwerp
Engineering
Bestek