- Architect woning bouwen - Heeft u plannen voor het nieuwbouwen van een woning? Heeft u een bouwkavel op het oog of al gekocht? Of wilt u uw woning verbouwen? Als architectenbureau helpen wij u graag met het realiseren van uw droomwoning. Er komt immers veel kijken bij het realiseren van uw eigen woning. Wij maken het eenvoudig: we begeleiden en ontzorgen u volledig. Vanaf het maken van een persoonlijk ontwerp tot het overhandigen van de sleutel blijven wij betrokken. Maak kennis met onze unieke werkwijze in 7 stappen waarbij wij vanaf het begin direct de bouwkosten voor u inzichtelijk maken.

1. Kennismaking

U wilt een eigen woning laten bouwen en staat voor een keuze: in welke stijl wil ik mijn huis laten bouwen en welke keuzes moet ik allemaal maken? Graag nodigen wij u uit bij ons op kantoor zodat u een goed beeld krijgt van wie wij zijn en wat wij voor u als architectenbureau kunnen betekenen. Mocht dat niet lukken dan kunnen we in overleg een andere locatie bepalen, of wellicht bij u thuis. Tijdens ons eerste gesprek inventariseren wij wat uw wensen zijn en geven u advies om uw programma van eisen samen te stellen aan de hand van uw budget. Uw wensen en budget is immers onze leidraad. Aan de hand van eerder gerealiseerde woningen kunnen we u vooraf al laten zien wat de mogelijkheden zijn en wat u kunt verwachten. Vervolgens visualiseren wij dat in een ontwerp van uw toekomstige woning. 

2. Het begint bij een goed ontwerp

De schets-fase is de fase waarin wij uw ideeën tot leven laten komen. In het schetsontwerp kunt u al goed zien wat de stijl van de woning gaat worden. Bij het maken van het schetsontwerp houden we direct rekening met de eisen die vanuit de gemeente zijn gesteld aan de bouwkavel. Wij zoeken vanaf het eerste moment de balans tussen creativiteit en de uitvoerbaarheid van het plan. Budget gerelateerd ontwerpen is bij ons de basis voor een passend en uitvoerbaar ontwerp. 

Het schetsontwerp presenteren wij volledig in 3D exterieur- en interieur-impressies samen met de 2D plattegronden en situatietekening. Op deze manier heeft u direct goed inzicht in het mogelijke resultaat van uw droomwoning. Als u nog aanpassingen heeft is dat natuurlijk geen enkel probleem, we zullen er voor zorgen dat het ontwerp voor 100% aansluit bij uw woonwensen.

3. Direct de bouwkosten inzichtelijk

Aan de hand van het schetsontwerp zullen wij de bouwkosten inzichtelijk maken. Omdat wij het schetsontwerp op een uitgebreide wijze presenteren kunnen we het schetsontwerp direct bij onze vaste aannemers, of wellicht een voor u zelf bekende aannemer, uitzetten voor een concrete begroting. Omdat wij veelal werken met vaste partners borgen wij de kwaliteit van uw woning. Het voordeel van onze unieke werkwijze is dat direct in de beginfase de bouwkosten inzichtelijk zijn en wij uw woning kunnen realiseren voor een concurrerende prijs.

Nadat wij de begrotingen hebben ontvangen zullen wij deze inhoudelijk met elkaar vergelijken zodat we gezamenlijk een gedegen keuze kunnen maken voor de aannemer. Als de keuze gemaakt is voor de aannemer schuift deze direct aan bij de verdere uitwerking van het ontwerp en gaan we verder als bouwteam. Ontwerp en realisatie worden op deze manier goed op elkaar afgestemd. 

4. Voorlopig en definitief ontwerp

Na het maken van het schetsontwerp starten we met het voorlopig ontwerp. Met een voorlopig ontwerp kan medewerking aan de gemeente worden gevraagd. Het voordeel hiervan is dat eventuele bezwaren in een vroeg stadium kunnen worden weggenomen. Een definitief ontwerp legt de definitieve verschijningsvorm, materialisatie en maatvoering vast zodat alle gegevens compleet zijn om een bouwvergunning aan te kunnen vragen. Nadat het definitief ontwerp door u is goedgekeurd wordt de complete aanvraag ingediend bij de gemeente.

Architectuurstijl villa

5. Omgevingsvergunning aanvragen

Het aanvragen van een bouwvergunning kent vele facetten. Er moeten tekeningen en berekeningen aangeleverd worden en er moeten eventuele onderzoeken gedaan worden zoals bijvoorbeeld een archeologisch onderzoek of een asbestinventarisatie. Al deze facetten moeten aan bepaalde regels te voldoen. Brand I BBA Architecten weet precies wat er nodig is om een omgevingsvergunning aan te vragen en door wie u het beste uw onderzoeken kunt laten uitvoeren. In het begintraject maken wij voor u inzichtelijk welke rapporten met de bijbehorende kosten benodigd zijn om de vergunning te verkrijgen. 

6. Bouwkundige tekeningen

Wij verzorgen voor u het al benodigde tekenwerk waaronder de werktekeningen. De werktekeningen en bijbehorende details zijn technische tekeningen waarop de plannen van de bouw of verbouwing tot in detail zijn uitgewerkt.

Samen met de technische omschrijving en de afwerkstaat waarin de afwerking per ruimte staat omschreven geven de werktekeningen een compleet beeld hoe de woning gebouwd gaat worden. Onze constructeur verzorgd de benodigde constructietekeningen en berekeningen. Deze worden ingediend bij de gemeente ter goedkeuring en worden tevens gebruikt bij de uitvoering van de nieuwe woning, Op deze manier zorgen we ervoor dat de woning op de juiste wijze gebouwd wordt.

7. Volledig ontzorgd bouwen 

Ons bureau vormt de spil binnen het bouwproces. Aangezien wij het ontwerp hebben gemaakt kennen wij het project van binnen en van buiten. Wij begeleiden het gehele bouwtraject vanaf de optie op een kavel tot aan de sleuteloverdracht om u een zorgeloze bouw te bezorgen. De aandachtspunten daarbij zijn: budget, organisatie, planning en kwaliteit. Met Brand I BBA Architecten heeft u altijd een vast aanspreekpunt tijdens de bouw. 

Het bouwproces wordt in de gaten gehouden en regelmatig worden er bouwvergaderingen gepland met u als opdrachtgever en de bouwers om de voortgang te bespreken en de kwaliteit te bewaken. De vergaderingen worden op de bouwplaats georganiseerd, zodat direct op locatie in overleg met u bekeken kan worden hoe bepaalde onderdelen afgewerkt moeten worden. Wij zullen u betrekken op enkel essentiële momenten zodat u verder geen omkijken heeft naar het bouwproces. 

Het sluitstuk van uw woning is de oplevering en het overhandiging van de sleutel. Wij vertegenwoordigen u bij de oplevering. Na het afwerken van de geïnventariseerde verbeterpunten tijdens de vooroplevering volgt op korte termijn de oplevering. Eventuele gebreken worden dan hersteld. Pas als de woning volgens uw wensen en onze kwaliteitseisen is afgewerkt en u helemaal tevreden bent, is de bouw voltooid en is uw droomwoning werkelijkheid geworden.

Onze focus ligt altijd op de wensen van de opdrachtgever zelf. Hierdoor kunnen wij u een zeer divers portfolio laten zien. Wij zijn dan ook benieuwd naar uw ideeën en kijken uit naar een geheel vrijblijvende kennismaking bij u thuis of bij ons op kantoor! 

 

 

 

Bekijk hier ons portfolio.

Vrijblijvend een uurtje brainstormen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of een kennismaking.

 

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan ons privacy statement.

Direct contact met onze adviseurs?

Bel ons van maandag t/m vrijdag tussen
08:30 en 17:00 op (078) 691 92 11

Adres- en
contactgegevens

Brand I BBA Architecten
Hoofvestiging
Abbekesdoel 15  
2971 VA Bleskensgraaf
Bezoekadres 2
Markendaalseweg 4
4811 KC Breda
E-mailadres:info@brandbba.nl
Telefoon: (078) 691 92 11

Volg ons op

FacebookFacebook
Twitter
Pinterest