Ons architectenbureau is gevestigd in een gemeentelijk monument wat door ons zelf geheel is gerestaureerd. Wij hebben ruime ervaring met restauratieprojecten en herontwikkeling van monumentale en/of authentieke woningen, boerderijen en soortgelijke panden, denk bijvoorbeeld aan een aangemerkt Rijksmonument. Wij weten als geen ander hoe belangrijk de balans is tussen het behouden van de monumentale sfeer en de functionaliteit van het pand, voor nu en in de toekomst.

Restauratie van monumentale of authentieke panden

Bij restauratiewerk staat het gebouw centraal. De herontwikkeling is belangrijk voor de huidige en toekomstige functionaliteit, maar het belangrijkste aspect is dat de monumentale sfeer centraal blijft staan. Onze restauratie architecten zetten respect voor de geschiedenis van het gebouw voorop en gebruiken dat als leidraad bij het ontwikkelen van de restauratie volgens de huidige comforteisen. Doordat boeren hun bedrijf beëindigen verandert veelal de functie van de boerderij. Het is dan ook mogelijk om de boerderij op te splitsen in meerdere wooneenheden of andere functies zoals een kantoor of een gastenverblijf.

Verbouw boerderij

Ons architectenbureau is gevestigd in de Alblasserwaard. De Alblasserwaard is onder andere bekend door de hoeveelheid monumentale en gezichtsbepalende boerderijen. De verbouw en restauratie van boerderijen is dan ook ons specialisme geworden. Met veel enthousiasme zetten wij ons in voor het behoud van ons cultureel erfgoed. 

Allereerst zullen wij samen met u de boerderij bezichtigen. Hierdoor krijgen wij een goed beeld van de huidige staat en sfeer van de boerderij en kunnen wij de verschillende mogelijkheden afwegen. Vervolgens zullen we aan de hand van oude tekeningen de boerderij in beeld brengen, indien er geen tekeningen aanwezig zijn zal onze bouwkundige de boerderij geheel inmeten. De volgende stap is het maken van een schetsontwerp gebaseerd op uw wensen en ideeën. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is het behoud van de karakteristieke elementen van de boerderij.  

Vergunning

Bij het restaureren en verbouwen van een boerderij is het belangrijk om in een vroeg stadium de gemeente en monumentencommissie te betrekken bij de plannen. Nadat het schetsontwerp gereed is zullen we plannen presenteren bij de gemeente. Zodra het schetsontwerp is goedgekeurd gaan we aan de slag met het verder uitwerken van het plan zoals het verzorgen van de technische tekeningen, berekeningen en de aanvraag omgevingsvergunning. 

Uitvoering

In de meeste gevallen wordt bij de restauratie of verbouw van een monument een bouwhistorisch onderzoek en werkomschrijving gevraagd. Deze onderzoeken vormen samen met de tekeningen de basis voor de uitvoerende aannemer.  Op deze manier weet de aannemer exact wat er van hem verwacht wordt.

Wij begeleiden u graag bij de realisering van uw bouwproject. Tijdens de bouw blijven wij betrokken bij de uitvoering om het bouwproject in goede banen te leiden en samen met u te genieten van de oplevering van het eindresultaat.

Uw partner voor restauratie

Als architectenbureau zijn wij vaak de spil in een bouw- of restauratieproces. In onze tak van restauratie en verbouw is het belangrijk u te voorzien van de beste restaurateurs en ambachtslieden die voor uw unieke project nodig zijn. Wij voelen ons thuis in het restauratieproces en zorgen ervoor dat planning, kostenbeheersing en de beoogde kwaliteit gewaarborgd zijn. We verwijzen u graag naar ons portfolio waar u voorbeelden kunt bekijken van de bijzondere gebouwen die wij hebben mogen restaureren of verbouwen.

Wij zijn benieuwd naar uw ideeën en kijken uit naar een geheel vrijblijvende kennismaking bij ons op kantoor in ons monumentale boerderij of bij u thuis. 

Vrijblijvend een uurtje brainstormen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of een kennismaking.

 

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan ons privacy statement.

Direct contact met onze adviseurs?

Bel ons van maandag t/m vrijdag tussen
08:30 en 17:00 op (078) 691 92 11

Adres- en
contactgegevens

Brand I BBA Architecten
Hoofvestiging
Abbekesdoel 15  
2971 VA Bleskensgraaf
Bezoekadres 2
Markendaalseweg 4
4811 KC Breda
E-mailadres:info@brandbba.nl
Telefoon: (078) 691 92 11

Volg ons op

FacebookFacebook
Twitter
Pinterest