Stoere robuuste villa Gorinchem

- Nieuwbouw stoer robuuste villa - De nieuwbouw van deze villa in de woonwijk Hoog Dalem in Gorinchem is in volle gang. De basis van deze villa is gevormd door Dudok en Art Deco, maar dan met een meer stedelijke uitstraling uitgevoerd in de traditionele baksteenarchitectuur.

Met deze uitgangspunten is een stoere en robuuste woning ontworpen. De woning is vrijwel geheel uit baksteen samengesteld. De veranda, erker en het balkon zijn dan ook volledig geïntegreerd. De entree met de enorme vrij hangende luifel van architectonisch beton is een echte eyecatcher. Bij binnenkomst valt direct de grote vide op met de smalle verdiepingshoge raampartijen. De raamopeningen zijn extra diep in de gevel geplaatst waardoor de woning een geheel eigen karakter krijgt.

Door slim gebruik te maken van zichtlijnen krijgen alle leefruimtes ieder moment van de dag veel natuurlijk licht. De verschillende woonruimtes waaronder de woonkeuken, woonkamer en loungehoek hebben een eigen plek maar staan wel met elkaar in verbinding door de vele zichtlijnen die in het huis aanwezig zijn. Onder de woning bevindt zich de inpandige garage.

Categorie
Particuliere-woningbouw
Opdrachtgever
Particulier
Locatie
Gorinchem
BVO
300 m²
Schetsen en Ontwerp
Schetsontwerp
Bouwvergunning
Bouwvergunning
Engineering
Engineering
Keuze aannemer
Keuze aannemer
Bouwbegeleiding
Bouwbegeleiding