Villa in Dudok stijl Gorinchem

- Nieuwbouw villa Dudok stijl – De nieuwbouw van deze villa in de woonwijk Hoog Dalem in Gorinchem is in volle gang. De basis van deze villa is gevormd door Dudok en Art Deco, maar dan met een meer stedelijke uitstraling uitgevoerd in de traditionele baksteenarchitectuur. 

Met deze uitgangspunten is een moderne woning ontworpen. De woning is vrijwel geheel uit baksteen samengesteld. De veranda en het bijgebouw zijn dan ook volledig geïntegreerd. De raamopeningen zijn extra diep in de gevel geplaatst waardoor de woning een geheel eigen karakter krijgt.

Door slim gebruik te maken van zichtlijnen krijgen alle leefruimtes ieder moment van de dag veel natuurlijk licht. In het dakvlak boven het trappenhuis is een lichtstraat ontworpen waardoor er een mooie lichtinval boven de trap in de hal en overloop ontstaat. De verschillende woonruimtes waaronder de woonkeuken, woonkamer en werkkamer hebben een eigen plek maar staan wel met elkaar in verbinding door de vele zichtlijnen die in het huis aanwezig zijn.

Categorie
particuliere-woningbouw
Opdrachtgever
Fam. Rikkelman
Locatie
Gorinchem
BVO
245 m²
Schetsen en Ontwerp
Schetsen & Ontwerp
Bouwvergunning
Bouwvergunning
Engineering
Engineering
Keuze aannemer
Keuze aannemer
Bouwbegeleiding
Bouwbegeleiding