Markante villa Gorinchem

Als een grote steen die in het landschap ligt. Dat is uitgangspunt van deze markante villa. Een villa ontwerpen als zijnde een Monoliet is geen alledaagse opgave maar wel heel gaaf om te doen. Deze villa zal gerealiseerd worden op een prachtige locatie in Hoog Dalem.

Het is dan echter wel een steen met een zeer speelse en aantrekkelijke uitstraling. Daar zorgen bijvoorbeeld de grote hoeveelheid raampartijen wel voor. Hierdoor oogt de Monoliet zeker niet als een gesloten bolwerk en zorgt het bin­nen in alle ruimtes voor een zee van licht. En je kan natuurlijk fijn naar buiten kijken. Dat is ook niet voor niks, want de Monoliet staat nu eenmaal op de mooi­ste plek van Hoog Dalem.

De entree is royaal met ruimte voor een toilet en de garderobekast. De basisvariant voor­ziet in een ruime living aan de ene zijde van de bega­ne grond en een ruime keuken aan de andere zijde.

Het prachtig vormgegeven open trappenhuis komt uit op een overloop. Deze ontsluit een drietal royale slaapkamers en een ruime badkamer met ligbad en inloopdouche. Op deze ver­dieping is goed het effect te zien van de grote hoeveel­heid raampartijen in de gevel. Overal valt aangenaam veel daglicht naar binnen.

Datzelfde is ook goed merkbaar op de tweede verdie­ping. Ook hier komt de trap uit op de overloop maar deze staat in open verbinding met een kamer die voor alle denkbare doeleinden kan worden ingericht. Ver­der bestaat deze verdieping uit nog een slaapkamer en een tweede badkamer met een inloopdouche en toilet.

Categorie
particuliere-woningbouw
Opdrachtgever
particulier
Locatie
Gorinchem
BVO
358 m²