Herenhuis Alblasserdam

- Nieuwbouw herenhuis dijkwoning - Langs de dijk die van Alblasserdam naar Kinderdijk voert staan halverwege enkele buitendijkse huizen. Op de kop van dit cluster huizen bevindt zich deze nieuwe woning.
In formaat en hoofdvorm doet het herinneren aan het oude veerhuis dat zich vroeger op deze locatie bevond. Ook sluit het ontwerp in zijn verschijningsvorm aan bij de statige herenhuizen die zich verderop aan de dijk bevinden.

De eerste indruk van de tekeningen van de opdrachtgevers was: ‘Wow, wat mooi. Zou dit echt kunnen? ‘Maar dit kan toch niet?’. Maar het kon wel! In plaats van de inkt op de tekeningen zijn er nu de robuuste en natuurlijke materialen waarmee het droomhuis van de opdrachtgevers gebouwd is. “Ze krijgen soms de vraag: ‘Hoe heb je dit voor elkaar gekregen?’ Dan zeggen zij: ‘Dan moet je een goede architect in de arm nemen’.

Eén van de blikvangers is het terras aan de achterzijde, met een riant uitzicht over de Noord. Binnen bevind zich de royale woonkamer met aangrenzend de erker. Op de eerste en tweede verdieping bevinden zich de ruime slaapkamers. Nog een blikvanger, al springt die veel minder in het oog, is het souterrain.

Het proces en de uitvoering is tot volle tevredenheid van de opdrachtgevers uitgevoerd. De eerste twee weken voelden de opdrachtgevers zich alsof ze in een luxe hotel zaten. Is dit echt van ons? Een paar weken later is het voor hen een thuis geworden.

Categorie
particuliere-woningbouw
Opdrachtgever
Familie Van Mourik
Locatie
Alblasserdam
BVO
320 m²
Schetsen en Ontwerp
Schetsen en Ontwerp
Bouwvergunning
Bouwvergunning
Engineering
Engineering
Keuze aannemer
Keuze aannemer
Bouwbegeleiding
Bouwbegeleiding