Moderne villa Leerdam

- Wonen aan de voet van de watertoren - Het watertorenterrein in Leerdam is een plek met een rijke geschiedenis. In 1900 geboren uit de noodzaak om de bevolking van Leerdam schoon drinkwater te kunnen garanderen, heeft het decennia lang deze taak vervuld.

Sinds 1929 torent vanaf hier de huidige watertoren hoog boven de stad uit. Naast de watertoren liggen twee ongebruikte reinwaterkelders die een woonbestemming krijgen.

De ronde waterkelder wordt omgevormd tot een unieke moderne villa met een bijzondere vormgeving. Op het voormalig kelderdak komen de woonvertrekken met een ruime open plattegrond, waarbij de binnenruimten naadloos overlopen in een groot sundeck.

Een opening in het kelderdak verbindt de woonverdieping met de nieuw aan te leggen patio op kelderniveau waar omheen de meer beschutte slaapvertrekken liggen. Met het gedeeltelijk verwijderen van de bestaande kelderwand wordt deze verdieping naar de straat toe geopend. Een hellingbaan biedt toegang tot de hoofdentree op het voormalig kelderniveau.

Bekijk hier het filmpje van het ontwerp op ons eigen Youtube-kanaal.

Categorie
particuliere-woningbouw
Opdrachtgever
Aannemersbedrijf J. van Daalen BV
Locatie
Leerdam
BVO
Schetsen en Ontwerp
Schetsen en Ontwerp
Bouwvergunning
Bouwvergunning
Engineering
Engineering