Ons land is gebouwd op een rijke historie en dat zie je terug in de architectuur. Van eeuwenoude grachtenpanden in Amsterdam tot landhuizen uit een andere tijd in de bossen, maar ook midden in steden en dorpen. Met de veranderingen in cultuur en economie verandert het aangezicht van een stad ook. Soms staat vastgoed jaren leeg nadat een bedrijf is verhuisd, een kerk is samengevoegd met een andere kerk of om andere redenen. Er kan in dat geval gesloopt worden, maar waarom niet een stukje geschiedenis bewaren?

Transformatie (leegstand) vastgoed

Bij de transformatie van (leegstand) vastgoed wordt een leegstaand pand getransformeerd voor een nieuw doel. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan een oud bedrijfspand wat omgebouwd kan worden naar een woningcomplex of een school wat een showroom van een bedrijf wordt. De veranderingen kunnen in grotere en kleine mate worden doorgevoerd. In sommige gevallen kunt u niet meer terugzien wat het gebouw ooit geweest is, in andere gevallen worden monumentale aspecten juist op een bijzondere manier verwerkt in een nieuw ontwerp. Zo kunnen wij gebouwen een tweede leven geven en heeft u een bijzondere woon-/werkplek.

Vakmanschap

Om gebouwen te kunnen transformeren is vakmanschap vereist. Een transformatie en verduurzaming van vastgoed vergt namelijk veel meer dan een creatief oog dat mogelijkheden kan zien. Het bestaande pand wordt volledig in kaart gebracht om te bepalen welke elementen kunnen en moeten blijven en welke nieuw zullen worden aangebracht. We combineren de historische waarden met de moderne behoeften en actuele (technische) eisen. Naast een eigenzinnig en karakteristiek resultaat heeft een transformatie van vastgoed een maatschappelijke meerwaarde: leegstand wordt tegengegaan en er wordt duurzaam omgegaan met onze ruimte en lege gebouwen.

Architect transformatie vastgoed

Brand I BBA Architecten heeft ruime ervaring met transformatie. Een aantal voorbeelden hiervan is de transformatie van het voormalig stadskantoor in Vlaardingen tot Food Innovation Academy, een voormalig gemeentehuis in Bleskensgraaf tot zorgappartementen, een voormalig zwembad in Sliedrecht tot  uitvaartcentrum, woningbouw op voormalige waterkelders in Leerdam, een voormalige school in Alblasserdam tot gezondheidscentrum, een voormalig schoolgebouw tot verenigingsgebouw in opdracht van de gemeente Molenlanden tot het transformeren en verduurzamen van bestaande bedrijfspanden,

Meer inspiratie?

Bekijk hier enkele transformatieprojecten uit ons portfolio:

Kennismaken?

De architecten van Brand I BBA Architecten.kijken ernaar uit om uw leegstaande pand in kaart te brengen en samen met u nieuwe plannen te ontwikkelen voor een tweede leven. Onze projecten staan voor een ideale balans tussen beleving en kwaliteit, sfeer en functionaliteit en dat allemaal binnen de juiste relatie met de omgeving. Bekijk ons portfolio voor inspiratie of neem direct contact op met onze architect transformatie van (leegstand) vastgoed om uw ideeën en wensen vrijblijvend te bespreken!

Vrijblijvend een uurtje brainstormen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of een kennismaking.

 

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan ons privacy statement.

Direct contact met onze adviseurs?

Bel ons van maandag t/m vrijdag tussen
08:30 en 17:00 op (078) 691 92 11

Adres- en
contactgegevens

Brand I BBA Architecten
Hoofvestiging
Abbekesdoel 15  
2971 VA Bleskensgraaf
Bezoekadres 2
Markendaalseweg 4
4811 KC Breda
E-mailadres:info@brandbba.nl
Telefoon: (078) 691 92 11

Volg ons op

FacebookFacebook
Twitter
Pinterest