Winkelcentrum Kleyburgplein

- Nieuwbouw winkelcentrum - In onze optiek moest er een coherent winkelgebied ontstaan met een centraal plein welke multifunctioneel gebruikt kan worden. Een plein bind en brengt mensen samen. Daarnaast kunnen er allerlei activiteiten door de winkeliers georganiseerd worden, zoals een braderie of markt.

Het concept van de vormgeving is een gemeenschappelijke moderne voorgevel met voor elke winkel een eigen opening. Deze opening, omgeven door consequente penanten kan per winkel “vrij” ingedeeld worden qua invulling van entreedeur(en), etalage, enzovoort.

Boven de winkelpuien is een vaste ruimte gereserveerd voor de individuele reclame. De samenhang tussen de verschillende winkels wordt extra versterkt door de gemeenschappelijke luifel. Deze luifel hangt bij alle winkels naadloos aan de voorgevel. Hierdoor creëren we voor de consumenten een beschutte omloop tijdens het winkelen.

De moderne façades worden opgebouwd met een “warme” gemetselde baksteen.

De donkere winkelpuien met neutrale beglazing en een hardglazen luifel op een stalen constructie maken het geheel helemaal van deze tijd waardoor het winkelcentrum weer klaar is voor de volgende decennia!

Categorie
Winkels
Opdrachtgever
Winkeliersvereniging Kleyburgplein
Locatie
Nieuw-Lekkerland
BVO
2000 m²
Schetsen en Ontwerp
Schetsen en Ontwerp
Bouwvergunning
Bouwvergunning
Engineering
Engineering