Opening

Onder grote belangstelling is het volledig vernieuwde winkelcentrum Kleyburgplein in Nieuw-Lekkerland vrijdagmiddag 2 oktober 2015 feestelijk geopend.

Dit gebeurde middels het hijsen van drie vlaggen en een aantal toespraken. De vlaggen werden gehesen door burgemeester Dirk van der Borg, gemeenteraadslid Engel Breedveld en projectontwikkelaar Roelof van Bruggen.

15 oktober 2014 ging de eerste officiële paal de grond in. Nog geen jaar later is het project afgerond en staan er zestien nieuwe winkelpanden. Als bureau zijn wij dan ook trots op het resultaat.

Meer info

Het plein is weer terug

Door bebouwing in het verleden was er van het plein niks meer overgebleven. Het uitgangspunt van onze opdracht was, breng het plein weer terug en dat is gelukt.

Ook burgemeester Van der Borg was vol lof over het nieuwe winkelcentrum en plein. Hij zei: “We zijn blij met dit prachtig mooie winkelcentrum en dit plein waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Waar je ook in de wereld komt, je zoekt vaak een plein, want daar is meestal veel leven in de brouwerij.”

Ontwerpvisie

In onze optiek moest er een coherent winkelgebied ontstaan met een centraal plein welke multifunctioneel gebruikt kan worden. Een plein bind en brengt mensen samen. Daarnaast kunnen er allerlei activiteiten door de winkeliers georganiseerd worden, zoals een braderie of markt.

Het concept van de vormgeving is een gemeenschappelijke moderne voorgevel met voor elke winkel een eigen opening. Deze opening, omgeven door consequente penanten kan per winkel “vrij” ingedeeld worden qua invulling van entreedeur(en), etalage, enzovoort.

Boven de winkelpuien is een vaste ruimte gereserveerd voor de individuele reclame. De samenhang tussen de verschillende winkels wordt extra versterkt door de gemeenschappelijke luifel. Deze luifel hangt bij alle winkels naadloos aan de voorgevel. Hierdoor creëren we voor de consumenten een beschutte omloop tijdens het winkelen.

De moderne façades worden opgebouwd met een “warme” gemetselde baksteen.

De donkere winkelpuien met neutrale beglazing en een hardglazen luifel op een stalen constructie maken het geheel helemaal van deze tijd waardoor het winkelcentrum weer klaar is voor de volgende decennia!