De Drie Musketiers

De opdracht van BeVoBa aan Brand BBA was om kantoorgebouwen te ontwerpen gemaximaliseerd op het perceel grond, met herkenbare uitstraling en voor een brede doelgroep.

De locatie van deze gebouwen betreft een kavel grond op bedrijvenpark “De Vallei” te Ede met een ontsluiting naar de Galileilaan en de achterzijde grenzend aan de Maanderbuurtweg.

De hoofdvorm van het ontwerp kenmerkt zich in drie clusters, elk met een grondvlak van ca. 150 m2 en opgebouwd in vier bouwlagen.

Deze hoofdvorm is in de as, danwel symmetrisch naast de as van het perceel gepositioneerd, waarbij de achterste twee volumes onderling zijn verbonden en één voorzien is van een uitbouw, welke de achterste bebouwingsgrens volgt.

Het is in het bijzonder deze bebouwingsstructuur die lucht en ruimte geeft aan het object. Geen massieve massa/volume met vier gevels, maar drie individuele gebouwen met een duidelijk herkenbare architectuur.

De gevels van de kantoren zijn vervaardigd van een handvorm baksteen in een warme kleur, roodbruin genuanceerd en waarbij de plint uitgevoerd is in een donkere kleur.

De gevels zijn met zorg gedetailleerd, waarbij het metselwerk uitgevoerd zal gaan worden in doorstrijkmetselwerk en de dorpels van de kozijnen van prefab beton.

De volumes van de drie bouwlagen, welke de achterste twee clusters verbinden zijn ook volledig transparant en volledig in glas uitgevoerd met een kozijnstructuur in een horizontale module, welke het ruimtegevoel tussen deze twee massa’s versterkt.

De pet op de gebouwen is strak gedetailleerd met een forse overkraging en aan de voorzijde zeer subtiel uitgevoerd en voorziet tevens door zijn vorm als zonwering.

De vierde bouwlaag is overigens volledig in glas uitgevoerd d.m.v. kozijnen in een horizontale module en opgesloten tussen de kolommen die het dak dragen.

Categorie
Kantoren
Opdrachtgever
BeVoBa
Locatie
Bedrijvenpark 'De Vallei' te Ede
BVO
1897 m²
Schetsen en Ontwerp
Schetsen en Ontwerp
Bouwvergunning
Bouwvergunning
Engineering
Engineering
Keuze aannemer
Keuze aannemer
Bouwbegeleiding
Bouwbegeleiding