Blauwe Zoom

- Nieuwbouw kantoor - Brand BBA | BBA Architecten is gevraagd haar visie te geven op het ontwerp van een nieuw hoofdkantoor voor een van onze bouwpartners. Gelegen langs een belangrijke lokale verkeersader en direct naast de toegang tot een nieuw te ontwikkelen woonwijk, zal de nieuwbouw een beeldbepalend element gaan vormen in haar omgeving.

Door de gekozen vormentaal en door de keuze in materialen straalt het gebouw uit dat daar een stabiele en moderne onderneming gehuisvest is.

Door het midden van het gebouw van gevel tot gevel uit te hollen en te voorzien van volledig beglaasde gevels kan men letterlijk door het gebouw heen kijken. Dit verbeeldt het transparante karakter van de onderneming. Daarnaast dringt hierdoor daglicht diep door in het gebouw, wat bijdraagt aan een prettige werkomgeving.

Belangrijk element in het plan is de inpassing van het kantoor in haar omgeving. De langs de locatie aanwezige watergangen worden vergroot, waarbij de locatie omgevormd wordt tot waterrijk gebied met rietlanden. Naast een aantrekkelijke visuele uitstraling dient dit met name praktisch nut als waterberging in verstedelijkend gebied, waarbij de rietlanden een waterzuiverende werking vervullen.

Categorie
Kantoren
Opdrachtgever
B.V.B. Vastgoed BV
Locatie
Hardinxveld-Giessendam
BVO
1650 m²
Schetsen en Ontwerp
Schetsen en Ontwerp
Bouwvergunning
Bouwvergunning
Engineering
Engineering
Keuze aannemer
Keuze aannemer
Bouwbegeleiding
Bouwbegeleiding