Zorgappartementen (transformatie)

Het voormalige gemeentehuis van Graafstroom krijgt een nieuwe invulling. In samenwerking met de huidige gebruikers wordt het gebouw getransformeerd tot 'Huize Graveland’. Een centrale plaats waar wonen, werken en leven samenkomen.

Voor het voormalig gemeentehuis hebben wij een ontwerp gemaakt voor negentien kleine appartementen en studio’s met de bijbehorende functies om een prettig en goed functionerend kleinschalig woonzorgvoorziening te exploiteren.

In dit deel wordt de dragende betoncon­structie intact gelaten. De gevels gaan veranderen, er komt meer glas in en in de uitgebouwde delen zien we veel hout terugkomen. Voor de gevels is een archi­tectonische lichte houten constructie ontworpen die straks als dragers van de balkons van de woonunits gaan functione­ren. De gevels zullen worden uitgevoerd in wit keimwerk.

De huidige verbinding tussen beide ge­bouwen zal geheel worden geamoveerd. Tussen het restaurant en de woonzorg­voorziening is een glazen corridor ontwor­pen die de twee separate bouwdelen op een bijzondere manier zal gaan verbinden.

Op souterrain niveau is hier de entree met de receptie van het kleinschalige zorg­complex gepland. In het nieuwe glazen deel zijn verschillende functies bedacht. Daarnaast is de huiskamer en een kleine bibliotheek (stiltekamer) ontworpen. De pui van de huiskamer is naar binnen gehaald zodat er een mooi en ruim buiten(terras) ruimte ontstaat aan het landelijke riviertje de Graafstroom.

In het oudste gedeelte van het pand, het gemeentehuis uit de jaren 50, bevind zich restaurant De Burgemeester.

Voor meer informatie over Huize Graveland klik hier: Huize Graveland

Categorie
seriematiege-woningbouw
Opdrachtgever
Estea
Locatie
Bleskensgraaf
BVO
1600 m²
Schetsen en Ontwerp
Bouwvergunning
Engineering
Keuze aannemer