Zwembad Merwestein

- Transformatie zwembad - De opdracht van Zwembad Merwestein in de gemeente Nieuwegein aan The Art of Living Well en Brand BBA Architecten, omvat een totaal nieuw concept te bedenken welke betrekking heeft op het ontwerpen en adviseren van  hypermoderne glijbanen met Ledverlichting, tropische sierwanden en een vernieuwd ‘gezond’ horecaconcept.

Zwembad Merwestein in Nieuwegein is inmiddels verbouwd en toonaangevend in zijn markt segment. Merwestein wil dan ook hiermee het zwembad aantrekkelijk maken voor zijn gasten en de toekomst. Bezoekers aantallen zijn al anderhalf jaar stabiel, maar Merwestein streeft naar groei. Dus moet het beter aansluiten bij de behoefte van de klant door meer te bieden op het thema; avontuur, duurzaamheid en beleving. Hierop hebben zijn dan ook de attracties aangepast. Op deze wijze wordt een langer verblijf in het zwembad gestimuleerd, daarom is ook de horeca aangepakt.

Merwestein heeft ook een nieuw klimaatsysteem, waardoor het minder benauwd is en de lucht schoner. In het binnenbad is een compleet vernieuwd audiovisueel systeem met LED-schermen neergezet.

Al met al een bijzonder geslaagd project waar de nieuwe situatie voldoet aan de huidige eisen zodat het zwembad klaar is voor de toekomst.

 

Foto's: Stan de Haas

Categorie
Spa-wellness-gezondheid
Opdrachtgever
The Art of Living Well
Locatie
Nieuwegein
BVO
Schetsen en Ontwerp
Schetsen
Bouwvergunning
Ontwerp
Engineering
Bestek