Sporthal Breda

- Architect sporthal Breda - In opdracht van Avant Bouwpartners heeft Brand I BBA Architecten een sporthal ontworpen voor Building Breda. De sporthal zal gerealiseerd worden naast het Vitalis College in Breda aan de Nieuwe Inslag 46.

Naast de sportzaal zijn in het nieuwe pand een toestellenberging, docentenkamer en een tweetal kleedruimtes met diverse sanitaire voorzieningen opgenomen.

Bij ontwerp van de sportzaal zijn we uitgegaan van een helder ontwerp in vorm en materiaal dat niet teveel leunt op de architectuur van de huidige school. Middels een glazen corridor wordt de sportzaal verbonden met het bestaande schoolgebouw en blijft hiermee een op zichzelf staand object. De twee verschillende bebouwingsrichtingen van het gebied vormen de basis van het ontwerp. Het hoofdgebouw, de sportzaal volgt de bebouwingsrichting van de school waarbij het lage gedeelte de straatrichting volgt van de Nieuw Inslag.

De sporthal is voorzien van een donkere metselwerk plint en metallic sandwichpanelen in de kleur ephyra wat het geheel een warme en uitnodigende uitstraling geeft.

Categorie
Sport-vrijetijd
Opdrachtgever
Avant Bouwpartners
Locatie
Breda
BVO
475 m²