Sportaccommodatie V.V. Nieuw-Lekkerland

- Nieuwbouw clubgebouw voetbalvereniging - Brand BBA I BBA architecten heeft het ontwerp en directievoering verzorgt van de sportaccommodatie V.V. Nieuw-Lekkerland.

De nieuwbouw met een totaal BVO van ca. 1100 m2 bestaat uit 2 verdiepingen, waarvan op de begane grond 14 kleedkamers, een EHBO ruimte, onderhoudsruimte en diverse sanitaire voorzieningen zijn gesitueerd.

Op de verdieping is de bestuurskamer en kantine gehuisvest waarbij tevens de mogelijkheid is geboden om vanuit de kantine het terras te bezoeken of een plaats op de +/- 400 personen tellende tribune in te nemen.

Het uitgangspunt bij het realiseren van het ontwerp door Brand BBA I BBA Architecten was dat de nieuwbouw zich in het cultuur historische landschap moest voegen en het landschap niet zou worden aangetast door een blokvormige massa, welke bij wijze van spreken uit de grond opstijgt.

De keuze is daarom gemaakt om als het ware met een schep het groene landschap op te tillen en daarbij de nieuwbouw onder het landschap te schuiven. Het dak is dak is dan ook voorzien van een groendak.

Om deze ontwerpvisie gestalte te geven is er gekozen om het dak uit te voeren in een ronde vorm en deze te voorzien van een groen dak. Op deze wijze zal vanuit het cultuur historische landschap gezien het landschap zogezegd doorlopen.

Onder dit dak is tevens een tribune gehuisvest waardoor de bezoeker droog de voetbalactiviteiten kan volgen. Al met al een duurzaame sportaccommodatie van en voor een topclub waar je trots op mag zijn als vereniging!

Categorie
Sport-vrijetijd
Opdrachtgever
Gemeente Nieuw-Lekkerland
Locatie
Nieuw-Lekkerland
BVO
1100 m²
Schetsen en Ontwerp
Schetsen en Ontwerp
Bouwvergunning
Bouwvergunning
Engineering
Engineering
Keuze aannemer
Engineering
Bouwbegeleiding
Bouwbegeleiding