Urban Wellness Amsterdam

- Nieuwbouw Urban Wellness Amsterdam -  In Amsterdam Zuidoost is een innovatieve Urban Wellness gerealiseerd. SOAK is een modulaire en verplaatsbare kleinschalige stads-spa samengesteld uit gerecyclede zeecontainers. 

De wellness is opgebouwd uit acht ecologisch verbouwde zeecontainers. De verschillende modulaire sauna-, hammam- en lounge units zijn verplaatsbaar en kunnen in diverse opstellingen optimaal in relatie tot de omgeving worden opgebouwd tot een volledige urban wellness. SOAK maakt zoveel als mogelijk gebruik van zonne-energie en duurzame watersystemen.

Door het Pop Up karakter kan SOAK tijdelijk worden geplaatst in nieuw ontwikkelde stadsgebieden .Leefbaarheid is een bepalende factor voor hoe aantrekkelijk een gebied is voor inwoners, bezoekers, bedrijven of ontwikkelaars. SOAK kan een nieuw ontwikkeld gebied opwaarderen op sociaal, cultureel en economisch gebied.

SOAK is een stads-spa als tegenhanger van de grote wellness resorts waar je een hele dag verblijft. Gericht op de urban professional die leeft in een tijdperk van focus op vitaliteit, bewust van lichaam, geest en gezondheid, hoge werkdruk, veel stress en weinig tijd voor ontspanning. Het is een plek waar je alleen, of met vrienden en collega’s een half uur tot twee uur kan ontspannen.

Bij SOAK komt de gehaaste en of zelfbewuste stadsmens om te ontspannen, socializen en om een quick boost te geven aan eigen vitaliteit en gezondheid. SOAK combineert spa rituelen van de traditionele Scandinavische sauna, de Arabische hammam en de Japanse Sento.

Categorie
Spa-wellness-gezondheid
Opdrachtgever
Wellness in the City B.V.
Locatie
Amsterdam
BVO
430 m²
Schetsen en Ontwerp
Schetsen en Ontwerp
Bouwvergunning
Bouwvergunning
Engineering
Engineering