Thermen Soesterberg

- Nieuwbouw Thermen Soesterberg - Met de ontwikkeling van een ecoduct aan de Amersfoortseweg in Soesterberg moest Sauna Soesterberg verhuizen naar een nieuwe locatie. Het bedrijf greep deze ontwikkeling met beide handen aan om met behulp van een nieuw concept de kwaliteit en dienstverlening naar een hoger niveau te brengen.

Door deze nieuwbouw wordt er extra werkgelegenheid gecreëerd in de omgeving van Soesterberg. De nieuwbouw is dan ook niet alleen een stimulans voor de ecologie maar ook voor de economie!

Op de nieuwe locatie verrijst de nieuwbouw van Omega Spa en Wellness met een hoofdgebouw van ca. 5.100 m2 met diverse buitenverblijven en een bedrijfswoning. Het resort is geheel geïntegreerd in het bestaande monumentale boslandschap.

Een belangrijk uitgangspunt in het ontwerp was de bestaande bebouwing in de directe omgeving; het voormalig missiehuis Sint Jan en het Klooster Cenakel.

Beide bestaande monumenten vereisten grote zorgvuldigheid in de invulling en vormgeving van het plan. Geïnspireerd door de kwaliteit van beide monumenten heeft Brand BBA het nieuwe plan op een hoog kwaliteitsniveau uitgewerkt.

De orthogonale structuur, staafvormige bouwmassa’s, besloten gevelindeling en sprekende kappen zijn de architectonische uitgangspunten van ons ontwerp.

Het Spa & Wellness Resort richt zich niet alleen op ontspanning maar ook op preventie en wellness als gezonde leefstijl. Het nieuwe complex zal bestaan uit een Wellness en een Spa gedeelte waar gasten kunnen ontspannen, revalideren en preventief bezig zijn met lichaam en geest.

Naast het ontwerp is ook de engineering door ons bureau verzorgd, inclusief constructie, installatieadvies en directievoering.

Klik hier voor een virtuele tour op de begane grond.

Klik hier voor een virtuele tour op de verdieping.

Klik hier voor een virtuele tour rondom en in het wellness centrum.

Categorie
Spa-wellness-gezondheid
Opdrachtgever
Sauna Soesterberg
Locatie
Soesterberg (gemeente Soest)
BVO
5100 m²
Schetsen en Ontwerp
Schetsen en Ontwerp
Bouwvergunning
Bouwvergunning
Engineering
Engineering
Keuze aannemer
Keuze aannemer