Hotel met SPA & Wellness

- Nieuwbouw hotel met Spa en Welnness - Landgoed Bergvliet, waar Golf – business en culinair genieten samenkomen, heeft aan Brand BBA I BBA Architecten & Livingwell gevraagd een ontwerp te maken met een Business concept voor nieuwbouw van een wellbeing hotel - Health SPA & Wellness. Een uitdagende en inspirerende opdracht m.b.t. programma en locatie! Want deze Golflocatie met zijn 18 holes wedstrijdbanen en 3 oefenbanen heeft zijn vindbaarheid bewezen.

Het ligt als een zogenaamde “groene long”  ingeklemd tussen weilanden en dennenbossen, en goed ontsloten vanaf de snelweg. De locatie is als het ware een “bosrijke oase” met waterpartijen en ontsloten door korte verbindingen naar stedelijk gebied. Kortom een locatie waarbij je je van het een op andere moment ver weg waant. En wat is er dan mooier om op een daarvoor aangegeven voetprint een ontwerp te maken van een wellbeing hotel en verbonden met een Health SPA & Wellness?

Op het terrein van deze bestaande golfbaan met daarbij recreatiebungalows worden een zogenaamd wellbeing hotel en chalets gerealiseerd. Het wellbeing hotel combineert spa en wellness met een hotelfunctie.  Daarnaast beschikt het hotel over een aantal kamers waar personen met een zorgbehoefte kunnen verblijven.

Het ontwerp is in haar omgeving ingepast met respect voor de aanwezige ecologische en cultuurhistorische waarden. Zo wordt een aanwezige historische bomenlaan behouden en in het ontwerp geïntegreerd als een groene as waarlangs enerzijds de spa-wellness voorzieningen en anderzijds de hotelvoorzieningen zijn gegroepeerd.

Het beoogde programma is vertaald en concreet gemaakt in een businessconcept door Livingwell, en vervolgens uitgewerkt van masterplan naar een concreet ontwerp.

Het Wellbeing Hotel heeft een landelijke uitstraling en is opgebouwd in twee bouwlagen met patio. Vanuit het hotel heeft toegang tot de patio waar een prachtige binnentuin is aangelegd.

De gebouwen hebben in de basis een open uitstraling, zowel in de gevel als in het dak.
Deze beleving is vanaf de entree al waarneembaar en in harmonie en de juiste kleuren en tinten doorgezet in het gehele concept met de naam: Wellbeing Hotel - Health SPA & Wellness Bergvliet.
Waar gasten zich WellThuis gevoelen en de professionals het een eer vinden er werkzaam en dienstbaar te mogen zijn. Totale beleving van onthaasten met en voor gasten.
Brand BBA I BBA Architecten & Livingwell staan dan ook voor het beoogde concept: nieuwbouw van een Wellbeing Hotel - Health SPA & Wellness.

 

Categorie
Spa-wellness-gezondheid
Opdrachtgever
Locatie
Oosterhout
BVO
8600 m²
Schetsen en Ontwerp
Schetsen en Ontwerp