Woningbouw project Dalemburgh

- Nieuwbouw woonwijk- Na het succes van het “Signatura” project zijn we opnieuwr gevraagd door Bouwmaatschappij Merwestreek om een ontwerp te maken op een volgend “eiland” in de wijk “Hoog Dalem” te Gorinchem.

Ook deze woningen zijn ontworpen in de geest van de Hollandse waterlinie, maar zijn qua uitstraling werkelijk uniek. Paraboolvormige kappen met daaronder een kloeke bouwmassa geeft het ontwerp van iedere woning een solide basis waar d.m.v. uitbreidingen en vele overige opties een “woning op maat” ontworpen kan worden.

Echter door de sterke hoofdvorm zal de wijk van 36 woningen een sterk homogene uitstraling hebben zonder dat van eentonigheid sprake kan zijn, omdat naast verschillende uitbouwmogelijkheden zelfs de keuze van de beukmaat, gevelsteen en dakbedekking persoon gerelateerd zijn!

In Dalemburgh woon je echt op een unieke locatie in Gorinchem. Want deze wijk met circa 36 villa’s ligt midden in een groene omgeving én tegelijk in de buurt van de stad.
Vanuit Dalemburgh ben je zo in het centrum van Gorinchem. Zo woon je niet alleen midden in het groen, maar ook vlak bij de stad. In Gorinchem zelf heb je een ruim aanbod aan voorzieningen, recreatie en sport én kunst en cultuur, zo is er echt voor ieder wat wils.

Bovendien: in Dalemburg woon je ook op een historisch plekje, want het woonplan is geïnspireerd door de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Bij deze negentiende-eeuwse verdedigingslinie was water hét verdedigingswapen tegen de vijand. De woningen worden dan ook in een ringbebouwing gebouwd. Zo krijgt de wijk een besloten en vertrouwd karakter, net als toen. Je woont dus niet alleen dicht bij het groen en de stad, maar ook in een omgeving waar je echt op je gemak bent...

Daarnaast hebben de villa’s standaard veel lichtinval en een hoogstaande luxe afwerking.

Categorie
seriematige-woningbouw
Opdrachtgever
Merwestreek Projecten
Locatie
Wijk "Hoog Dalem" te Gorinchem
BVO
8236 m²
Schetsen en Ontwerp
Schetsen
Bouwvergunning
Ontwerp
Engineering
Bestek