Nieuwbouw vrijstaande woningen + 2 onder 1 kapwoningen Hellevoetsluis

- Nieuwbouw vrijstaande woningen en 2 onder 1 kapwoningen Hellevoetsluis - Unieke DOK3223 woningen aan de Moriaanseweg Oost in Hellevoetsluis met veel groen en water in een ruim opgezette wijk. In totaal worden er 8 woningen gerealiseerd waarvan 4 vrijstaande woningen en 4 twee-onder-een kap woningen.

DOK 3223 is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Stadsdorp3223. Een unieke nieuwe woonwijk waar natuur, stad en mens bij elkaar komen. De wijk is bijzonder ruim en groen opgezet met fraaie waterpartijen. De woningen zijn ontworpen onder jaren ’30 architectuur met oog voor licht en ruimte met hedendaags en modern comfort. De woningen aan de Moriaanseweg Oost hebben een moderne mansardekap. Dit type kap komt veel voor in deze straat en verwijst dan ook naar de huidige woningbouw waardoor er een mooie eenheid ontstaat met de omgeving. De woning aan de Molenweg is voorzien van de kenmerkende paraboolkap en heeft daardoor een geheel eigen karakter met een knipoog naar de bestaande architectuur.

De woningen zijn standaard zeer compleet, maar er zijn talloze mogelijkheden om de woning naar eigen wens in te delen. Een uitbouw aan de voorzijde, achterzijde, een grotere woonkamer of woonkeuken zijn maar een paar voorbeelden.

Naast de vele bouwopties kan de toekomstige bewoner ook nog kiezen tussen verschillende materialen zoals bijvoorbeeld de steenkeuze en kleuren. Op deze wijze is geen enkele woning hetzelfde maar ontstaat er wel eenheid.

Aan de achterzijde van de woningen hebben wij een separate groenzone van 1275 m2 ontworpen. Deze is specifiek bedoeld en alleen toegankelijk voor de bewoners van de 8 woningen. De groenzone bestaan uit water, moestuin en een boomgaard en zal nog verder uitgewerkt worden.

Categorie
seriematige-woningbouw
Opdrachtgever
Merwestreek Projecten B.V.
Locatie
Hellevoetsluis
BVO
Schetsen en Ontwerp
Schetsen en Ontwerp
Bouwvergunning
Bouwvergunning
Engineering
Engineering