nieuwbouw twee onder een kapwoningen zoeterwoude Brand I BBA Architecten

Nieuwbouw twee-onder-een-kapwoningen Zoeterwoude

- Nieuwbouw twee-onder-een-kapwoningen Zoeterwoude - Herkon Projectontwikkeling had bij ons de vraag neergelegd of we samen met hen mee wilde doen aan een prijsvraag voor 10 nieuwe, zeer duurzame woningen in Zoeterwoude. Als team hebben we een mooi plan gepresenteerd met als resultaat: Het winnen van de prijsvraag!

Op de deellocatie Klaverweide worden tien twee-onder-een-kapwoningen gerealiseerd. Wonen in Klaverweide betekent royaal wonen in het groen. De tien ruime twee-onder-een-kapwoningen worden gerealiseerd op de locatie van de voormalige basisschool Klaverweide, ter hoogte van Duizendbladhof 12 in Zoeterwoude-Dorp.

Bij het project is natuurinclusief bouwen een belangrijk aspect. Al bij het ontwerp en de ontwikkeling van de woningen wordt rekening gehouden met de natuur. Denk hierbij aan het toepassen van groene daken, realiseren van een groene leefomgeving in openbaar gebied en het creëren van verblijfplaatsen voor diverse soorten vogels. Op deze manier draagt het bij aan een gezonde, toekomstbestendige leefomgeving voor mens en dier.

De woningen zijn energieneutraal, van alle gemakken voorzien en hebben een riante tuin die grenst aan het water.

De woningen worden uitgevoerd in roodbruin metselwerk met diverse accentvlakken in de gevel. Elke woning is daarnaast voorzien van twee parkeerplaatsen op eigen terrein en krijgt een tuin grenzend aan het water.

Categorie
seriematige-woningbouw
Opdrachtgever
Herkon Projectontwikkeling
Locatie
Zoeterwoude
BVO
Schetsen en Ontwerp
Schetsen & Ontwerp
Bouwvergunning
Bouwvergunning
Engineering
Engineering