nieuwbouw rijwoningen zoeterwoude Brand I BBA Architecten

Nieuwbouw tien eengezinswoningen Zoeterwoude

- Nieuwbouw tien eengezinswoningen Zoeterwoude - Herkon Projectontwikkeling had bij ons de vraag neergelegd of we samen met hen mee wilde doen aan een prijsvraag voor 10 nieuwe, zeer duurzame rijwoningen in Zoeterwoude. Als team hebben we een mooi plan gepresenteerd met als resultaat: Het winnen van de prijsvraag!

Op de deellocatie Westwoude worden tien grondgebonden rijwoningen gerealiseerd. Wonen in Westwoude is energiezuinig wonen midden in Zoeterwoude-Dorp. De tien eengezinswoningen worden gerealiseerd op de locatie van de voormalige basisschool Westwoude, ter hoogte van Veldzichtstraat 15.

Bij het project is natuurinclusief bouwen een belangrijk aspect. Al bij het ontwerp en de ontwikkeling van de woningen wordt rekening gehouden met de natuur. Denk hierbij aan het toepassen van groene daken, realiseren van een groene leefomgeving in openbaar gebied en het creëren van verblijfplaatsen voor diverse soorten vogels. Op deze manier draagt het bij aan een gezonde, toekomstbestendige leefomgeving voor mens en dier.

De woningen zijn energieneutraal, van alle gemakken voorzien en hebben een ruime en zonnige tuin.

De woningen worden uitgevoerd in roodbruin metselwerk met diverse accentvlakken in de gevel. De duurzame, comfortabele woningen hebben een woonoppervlakte vanaf circa 105 m². De tuingerichte woonkamer biedt toegang tot de ruime, zonnige tuin met buitenberging. De woning heeft in basis 3 slaapkamers en een ruime zolder met wasruimte.

Categorie
seriematige-woningbouw
Opdrachtgever
Herkon Projectontwikkeling
Locatie
Zoeterwoude
BVO
Schetsen en Ontwerp
Schetsen en Ontwerp
Bouwvergunning
Bouwvergunning
Engineering
Engineering