Nieuwbouw bedrijfspand Hoffmann-Metalcare

Nieuwbouw bedrijfspand in Ambachtsezoom - Voor onze opdrachtgever Hoffmann-Metalcare hebben wij een nieuw en circulair bedrijfspand ontworpen. Het nieuwe pand wordt gerealiseerd op bedrijventerrein Ambachtsezoom in Hendrik-Ido-Ambacht.

Het unieke aan dit nieuwe bedrijfspand is dat alle materialen die gebruikt worden 100% recyclebaar zijn. Dit betekent dat de materialen van goede kwaliteit zijn, een lange levensduur hebben en telkens opnieuw gebruikt kunnen worden. De gekozen materialen inclusief de constructie zijn Cradle to Cradle gecertificeerd.

Ambachtsezoom vormt als geheel één waardevolle materialenbank. Het sluiten van materiaal kringlopen en toepassing van c2c gecertificeerde materialen verhoogt gezondheid, verlaagt risico’s en optimaliseert restwaarden. Door hogere restwaarden en lagere demontagekosten via design for easy disassembly word de drempel voor verandering verlaagt. Het gebied en de gebouwen kunnen hierdoor makkelijker inspelen op toekomstige veranderingen. Het verlaagt onderhoudskosten en afschrijvingen.

Dit heeft geresulteerd in een uniek, circulair, duurzaam en energieneutraal bedrijfspand.

Hoffmann-Metalcare ontwikkelt, levert, onderhoudt en repareert productielijnen met verspanende en niet-verspanende machines. Dat doen ze voor metaalbewerkingsbedrijven en de maakindustrie.

Categorie
Bedrijfsgebouwen
Opdrachtgever
Hoffman-Metalcare
Locatie
Hendrik-Ido-Ambacht
BVO
2200m²
Schetsen en Ontwerp
Schetsen en Ontwerp
Bouwvergunning
Bouwvergunning
Engineering
Engineering
Keuze aannemer
Keuze aannemer