Bedrijfspand Jan Kees Boer Transport B.V. Nieuw-Lekkerland

- Nieuwbouw bedrijfspand Nieuw-Lekkerland - Voor Jan Kees Boer Transport in Nieuw-Lekkerland heeft Brand I BBA Architecten het ontwerp van het nieuwe en duurzame bedrijfspand gemaakt, Daarnaast verzorgde wij het installatieadvies en de technische uitwerking. 

Het ontwerp van het bedrijfspand bestaat uit een kantoor van drie bouwlagen en een bedrijfshal. In de bedrijfshal zijn een werkplaats met smeerput, een opslagruimte en diverse bovenloopkranen gesitueerd. Verder een wasplaats met tankplaats voor het eigen wagenpark. En dit alles op een prachtige plek aan de rivier de Lek.

Duurzaam bouwen met de bijbehorende duurzame installaties staan hoog in het vaandel bij Brand BBA, zo ook bij dit project.

Het bedrijfspand heeft geen gasaansluiting. De verwarming en koeling gebeurt op basis van bodemenergie. De slangen zijn in de heipalen geprojecteerd. Deze voeden de 3 stuks warmtepompen welke het gehele pand kunnen verwarmen en koelen. Ook de warmtapwatervoorziening geschiedt middels deze warmtepompen. De ventilatie-installaties worden uitgevoerd met een hoog rendement warmtewiel. Tevens wordt de toiletventilatie voorzien van warmteterugwinning. Verder wordt in de werkplaats en opslaghal vloerverwarming toegepast.

De verlichting van het bedrijfspand bestaat  uit LED verlichting.

Categorie
Bedrijfsgebouwen
Opdrachtgever
Jan Kees Boer Transport B.V.
Locatie
Nieuw-Lekkerland
BVO
3700 m²
Schetsen en Ontwerp
Schetsen en Ontwerp
Bouwvergunning
Bouwvergunning
Engineering
Engineering
Keuze aannemer
Keuze aannemer
Bouwbegeleiding
Bouwbegeleiding