Bedrijfsgebouw met kantoor te Zwijndrecht

- Nieuwbouw bedrijfspand Zwijndrecht - Wij hebben de opdracht ontvangen voor het ontwerp en de directievoering van het nieuwe bedrijfsgebouw met kantoor voor K&B van Pelt B.V. Het bedrijfspand zal gerealiseerd worden op het bedrijventerrein Bakestein in Zwijndrecht.

Een aantal zaken waren voor de opdrachtgever essentieel: duurzaam bedrijfspand, veel glas en een snelle oplevering. Goede communicatie is dan een vereiste om deze doelstelling te halen. Ook de gemeente draagt op een positieve manier bij aan het proces dankzij een snelle medewerking.

Het ontwerp manifesteert zich in twee dozen in de kleur rood en antraciet. De rode doos van het kantoor schuift als het ware in het grijze volume van de opslaghal. Dit wordt geaccentueerd door de horizontale beplating van het kantoor en de verticale beplating van de hal. De rode beplating van het kantoor loopt door in het interieur.

De voorgevel van het kantoor wordt uitgevoerd in volledig glas als zijnde een vliesgevel. Ook bij de verdieping loopt het glas door. Lamellen in de glasstrook van de zijgevel maken het uitzicht op de parkeerplaats diffuus. Zonnepanelen op het dak en binnenverlichting in Led zorgen voor een duurzaam programma. Het is hierdoor dan ook een sterk en herkenbaar ontwerp geworden.

Categorie
Bedrijfsgebouwen
Opdrachtgever
K&B van Pelt B.V.
Locatie
Zwijndrecht
BVO
1035 m²
Schetsen en Ontwerp
Schetsen en Ontwerp
Bouwvergunning
Bouwvergunning
Engineering
Engineering
Keuze aannemer
Keuze aannemer
Bouwbegeleiding
Bouwbegeleiding