U wilt een eigen huis laten bouwen en staat voor een keuze: in welke stijl wil ik mijn huis laten bouwen? Wordt het een landelijk huis of een andere stijl? Een rol van de architect is niet alleen het vertalen van uw wensen naar een bouwtekening. Een architect voelt aan wat u wilt, ook als u dat zelf niet goed onder woorden kunt brengen, en visualiseert dat in uw toekomstige woning. Deze woning wordt uw thuis, waar u zich prettig en welkom in voelt. Ons architectenbureau heeft veel ervaring met landelijke woningen, wij helpen u ook graag aan een woning in deze stijl!

Landelijke villa

Of u in de buurt van een bos staat waar de hertjes in uw achtertuin kunnen lopen, of dat u in een buitenwijk van de randstad woont maakt voor een architect niet uit. Een landelijke villa is een villa die karakteristiek en romantisch aanvoelt, waar deze ook staat. 

De warme avondzon zal reflecteren op uw ramen omlijst door witte of klassiek bakstenen muren  en geeft een bijzondere warme kleur op uw rieten dak, pannen of leien dak. Warmte, huiselijkheid, een gevoel van thuis in de natuur: dat is een landelijke villa in een notendop. Een architect voor uw landelijke woning weet precies welke elementen passen bij uw visie.

Gebruikte materialen bij een landelijke villa

Een landelijke villa kenmerkt zich door het gebruik van verschillende materialen. De landelijke bouwstijl is ruimtelijk, past op een rustieke manier in de natuurrijke omgeving en heeft vaak een rieten dak, klassieke dakpannen of een leien dak. Naast de herkenbare stijl wordt er vaak gebruik gemaakt van specifieke materialen die de landelijke villa haar kenmerkende uitstraling geven. Zo werkt onze architect landelijke woning vaak met hout, stucwerk en Belgisch hardsteen.

Benieuwd naar de kosten voor het bouwen van uw landelijke woning?
Vraag hier een prijsindicatie aan op basis van uw wensen

Zowel binnen als buiten een gevoel van weidsheid

Het woord landelijk zegt het al: de woning in landelijke stijl staat middenin de natuur. Dit hoeft niet te betekenen dat uw huis middenin een groot aantal hectare bos gebouwd wordt. Ook als u uw lievelingsbomen strategisch in de tuin plaatst kan dit een gevoel van natuurlijke geborgenheid bieden. Zowel vanuit binnen als vanaf uw loungeset op uw veranda heeft u het gevoel middenin  de natuur te zitten en van de rust te kunnen genieten. In uw landelijke woning versterken we dit gevoel door veelvuldig gebruik te maken van ramen met uitzicht en natuurlijk lichtinval, maar  kijken we ook tevens naar de wensen en mogelijkheden van veranda’s en doorgangen. Zo  ontwerpt onze architect van uw landelijke woning soms een tuinkamer of werken we met glazen panelen die zomers opengeschoven kunnen worden zodat er een veranda ontstaat en u kunt genieten van de geuren van bloemen.

Het ontwerpen en realiseren van uw droomwoning is onze passie, maak kennis met onze unieke werkwijze en vraag hier onze brochure aan. 

Meer inspiratie?

Bekijk hier enkele woningen uit ons portfolio:

Kennismaken?

De ontwerpen van Brand I BBA Architecten kenmerken zich door hoogwaardige architectuur, kwaliteit, beleving en de juiste relatie met de omgeving. Ons uitgangspunt voor ieder ontwerp is de wens en het budget van onze opdrachtgever.

Heeft u plannen voor het laten ontwerpen van een landelijke villa? Bespreek uw ideeën en wensen vrijblijvend met onze architecten!

Vrijblijvend een uurtje brainstormen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of een kennismaking.

 

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan ons privacy statement.

Direct contact met

onze adviseurs?

Bel ons van maandag t/m vrijdag tussen
08:30 en 17:00 op (078) 691 92 11

Adres- en
contactgegevens

Brand I BBA Architecten
Hoofvestiging
Abbekesdoel 15  
2971 VA Bleskensgraaf
Bezoekadres 2
Stadhoudersweg 71
3039 EA Rotterdam
Bezoekadres 3
Markendaalseweg 4
4811 KC Breda
E-mailadres:info@brandbba.nl
Telefoon: (078) 691 92 11

Volg ons op

FacebookFacebook
Twitter
Pinterest