Architect klassieke woning

Houdt u van klassieke woningen? Zoals herenhuizen, notariswoningen of een landelijke woning met klassieke details? Ons architectenbureau heeft veel ervaring met het ontwerpen van de klassieke stijl voor huizen. Brand I BBA Architecten staat dan ook graag voor u klaar om uw droomhuis te ontwerpen.

Wat is een klassieke woning?

De oorsprong van de stijl klassieke villa stamt uit de periode 1900 - 1930. Een klassieke woning is een verzamelterm waar verschillende typen woningen onder vallen. Bij een klassiek huis is er over het algemeen een gevoel van symmetrie. Daarnaast is er aandacht voor sierlijke details. De meest voorkomende voorbeelden van een klassieke woning zijn:

  • Een notariswoning.
    Een notariswoning wordt onder andere gekenmerkt door een lage gootlijn, een schuin dak met dakkapellen en een deur met een monumentale omlijsting. Op deze manier krijgt de woning een klassieke en statige uitstraling.
  • Een herenhuis.
    Een herenhuis wordt vooral gekenmerkt door de hoge plafonds en hoge gootlijnen. Hierdoor krijgt de woning al snel een klassieke en statige uitstraling. Onze vrijstaand herenhuis architect ontwerpt herenhuizen als vrijstaande villa’s.

Kenmerken van een klassieke woning

Uiteraard is elke nieuw ontworpen woning uniek, maar zoals bij elke stijl zijn er een aantal kenmerken die de richting en sfeer van de woning aangeven. 

  • Een van de belangrijkste kenmerken van een klassieke villa is de detaillering. Denk daarbij aan de vorm waarmee de bakstenen zijn gebouwd, een windwijzer op de schoorsteen of glas-in-loodramen boven de ingangen.
  •  Klassieke woningen hebben vaak een symmetrische plattegrond en een royaal formaat.
  • De grandeur is kenmerkend voor de klassieke stijl. 

Bij Brand I BBA Architecten weten wij de gewenste stijl van de detaillering tot leven te brengen bij een klassiek huis. Hierbij kan het ingehouden chique zijn of statig, net wat u wenst.

Klassiek huis ontwerp op maatKlassiek huis bouwen met traditionele materialenKlassieke woning bouwen met authentieke details
Benieuwd naar de kosten voor het bouwen van uw klassieke woning?
Vraag hier een prijsindicatie aan op basis van uw wensen

Voorbeelden klassieke woningen

Wat zijn uw wensen?

Weet u al wat voor klassieke woning u wilt bouwen? Of twijfelt u nog tussen landelijk, modern en klassiek? Met de juiste architect hoeft u de antwoorden op deze vragen niet zelf te bedenken. De rol van een architect is namelijk niet alleen het maken van een bouwtekening. Onze architecten voelen ook aan wat u wilt, ook als u dat zelf niet goed onder woorden kunt brengen. 

Het ontwerpen en realiseren van uw klassieke droomwoning is onze passie, maak kennis met onze unieke werkwijze en vraag hier onze brochure aan. 

Meer inspiratie?

Bekijk hier de klassieke huizen uit ons portfolio:

Klassieke woningen op maat

Kennismaken?

De architecten van Brand I BBA Architecten ontwerpen hoogwaardige architectuur en verweven beleving en kwaliteit binnen de juiste relatie met de omgeving. Het uitgangspunt van al onze ontwerpen zijn de wensen en de budgetten van onze opdrachtgever.

Heeft u plannen voor het ontwerpen van een klassieke villa? Bespreek uw ideeën en wensen vrijblijvend met onze architect klassieke woning!

Vrijblijvend een uurtje brainstormen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of een kennismaking.

 

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan ons privacy statement.

Direct contact met onze adviseurs?

Bel ons van maandag t/m vrijdag tussen
08:30 en 17:00 op (078) 691 92 11

Adres- en
contactgegevens

Brand I BBA Architecten
Hoofvestiging
Abbekesdoel 15  
2971 VA Bleskensgraaf
Bezoekadres 2
Markendaalseweg 4
4811 KC Breda
E-mailadres:info@brandbba.nl
Telefoon: (078) 691 92 11

Volg ons op

FacebookFacebook
Twitter
Pinterest