De eerste stap bij het bouwen van een eigen huis is de keuze van de stijl. Kiest u voor landelijk, of gaat u voor modern? Wellicht spreekt een klassieke woning u juist aan. Met de juiste architect hoeft u de antwoorden op deze vragen niet zelf te bedenken. De rol van een architect is namelijk niet alleen het maken van een bouwtekening; een architect voelt aan wat u wilt, ook als u dat zelf niet goed onder woorden kunt brengen. Vervolgens visualiseert de architect dit in uw toekomstige thuis. Houdt u van klassieke woningen? Ons architectenbureau heeft veel ervaring met het ontwerpen van deze stijl. Brand BBA l BBA Architecten staat dan ook graag voor u klaar om uw droomhuis te ontwerpen.

Klassieke woning

De oorsprong van de stijl klassieke villa stamt uit de periode 1900 - 1930. Deze stijl woningen kenmerkt zich door een bepaalde grandeur, elegantie en detaillering. Er is een gevoel van symmetrie en de klassieke villa wordt vaak gebouwd in een toepasselijke stijl van de omgeving. 

Zo zal een klassieke woning in een oude notarisstijl gebouwd kunnen worden met een schuin dak en bakstenen muren en zal een klassieke woning op een dijk meer de witte elegantie uitstralen van oude dijkvilla’s.

Kenmerken van een klassieke woning

Uiteraard is elke nieuw ontworpen woning uniek maar zoals bij elke stijl is er een aantal kenmerken die de richting en sfeer van de woning aangeven. Klassieke woningen hebben vaak een symmetrische plattegrond en een royaal formaat. De grandeur is kenmerkend voor de stijl. Een van de belangrijkste kenmerken van een klassieke villa is de detaillering. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan de vorm waarmee de bakstenen zijn gebouwd, een windwijzer op de schoorsteen of glas-in-lood ramen boven de ingangen. Een architect klassieke woning weet de gewenste stijl van de detaillering tot leven te brengen. Hierbij kan het ingehouden chique zijn of statig en voornaam, net wat u wenst.

Benieuwd naar de kosten voor het bouwen van uw klassieke woning?
Vraag hier een prijsindicatie aan op basis van uw wensen

Een nieuwe villa in klassieke stijl

Met een architect klassieke woning gaat u samen aan de slag om uw droomhuis te verwezenlijken. Heeft u een voorkeur voor een villa in klassieke stijl? Wij kunnen dat voor u verwezenlijken. Een klassieke villa hoeft namelijk niet oud te zijn om een eyecatcher te zijn waar u zich in thuis voelt. Nieuwbouwwoningen kunnen in de oude of klassieke stijl gegoten worden. Zo heeft uw woning de elegantie en grandeur van een klassieke woning maar van binnen is uw thuis voorzien van alle moderne gemakken.

Het ontwerpen en realiseren van uw droomwoning is onze passie, maak kennis met onze unieke werkwijze en vraag hier onze brochure aan. 

Meer inspiratie?

Bekijk hier woningen uit ons portfolio:

Kennismaken?

De architecten van Brand I BBA Architecten ontwerpen hoogwaardige architectuur en verweven beleving en kwaliteit binnen de juiste relatie met de omgeving. Het uitgangspunt van al onze ontwerpen zijn de wensen en de budgetten van onze opdrachtgever.

Heeft u plannen voor het ontwerpen van een klassieke villa? Bespreek uw ideeën en wensen vrijblijvend met onze architect klassieke woning!

Vrijblijvend een uurtje brainstormen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of een kennismaking.

 

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan ons privacy statement.

Direct contact met

onze adviseurs?

Bel ons van maandag t/m vrijdag tussen
08:30 en 17:00 op (078) 691 92 11

Adres- en
contactgegevens

Brand I BBA Architecten
Hoofvestiging
Dam 67
2951 GA Alblasserdam
Bezoekadres 2
Stadhoudersweg 71
3039 EA Rotterdam
Bezoekadres 3
Markendaalseweg 4
4811 KC Breda
E-mailadres:info@brandbba.nl
Telefoon: (078) 691 92 11

Volg ons op

FacebookFacebook
Twitter
Pinterest