Nieuwbouw vrijstaande woningen en 2 onder 1 kapwoningen Gorinchem

- Nieuwbouw vrijstaande woningen en 2 onder 1 kapwoningen Gorinchem - Unieke Hollandse Waterlinie woningen met veel groen en water in een ruim opgezette wijk. In totaal worden er 13 woningen gerealiseerd waarvan 7 vrijstaande woningen en 6 twee-onder-een kap woningen.

De basis van het ontwerp wordt door de Hollandse Waterlinie gevormd. In Hoog Dalem, gemeente Gorinchem hebben we meerdere eilanden ontworpen en ook daarbij was de Hollandse Waterlinie het uitgangspunt. Het is vooral dat stoere en robuuste van de vestingwerken die we in de vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen terug laten komen. De forten van de Hollandse Waterlinie hebben een duidelijke baksteen architectuur. In De Generaal komt dat in de mooi gemetselde gevels terug. Zo liggen bijvoorbeeld in de voorgevel de openingen verdiept waardoor deze nog krachtiger wordt en zijn er speciale ornamenten voor op de gevel ontworpen. Dat geeft de woningen ook iets eigens. Alle woningen zijn ontworpen met een donkere metselwerk plint. Ook dat verwijst naar de Hollandse Waterlinie omdat het symbool staat voor hoe hoog het water in een geïnundeerd gebied komt te staan.

Tegelijkertijd hebben kopers nog alle vrijheid om hun eigen stempel op de woning te drukken.
Zo zijn er diverse opties ontworpen zoals erkers, uitbreidingen maar ook plattegronden. Men kan zelfs het gevelbeeld beïnvloeden door voor ramen tot het vloerpeil te kiezen. Juist omdat die aanpassingen door ons al bedacht zijn, hebben kopers maximale vrijheid zonder dat de oorspronkelijke basis van het ontwerp wordt aangetast. Tevens kunnen de kopers zelf de kleur steen uit een breed palet aan kleuren kunnen kiezen. Daardoor is straks geen één woning hetzelfde.

Behalve het gebruik van duurzame en hoogwaardige kwaliteit van materialen, worden de woningen voorzien van een grondwaterpomp. We hebben hiervoor gekozen omdat een luchtwarmtepomp veel minder energiezuinig is. In alle vloeren, tot en met de berging aan toe, wordt vloerverwarming aangelegd. Door het gebruik van de grondwarmtepomp ontstaat er een comfortabel binnenklimaat. Inderdaad koel in de zomer en behaaglijk warm in de winter.

Er staan straks hele robuuste woningen met eengedifferentieerd straatbeeld. Maar ondanks die verscheidenheid zijn de woningen wél familie van elkaar. Oftewel eenheid in verscheidenheid.

Categorie
seriematige-woningbouw
Opdrachtgever
Merwestreek Projecten B.V.
Locatie
Gorinchem
BVO