Nieuwbouw 2 onder 1 kapwoningen en vrijstaande villa's Sliedrecht

Aan de rand van nieuwbouwwijk Baanhoek-West, grenzend aan deelgebied ‘Het Buurtschap’, worden zes twee-onder-een- kapwoningen en drie vrijstaande villa’s ontwikkeld. Baanhoek-West, in het westen van Sliedrecht gelegen, is een gezellige, jonge nieuwbouwwijk. De wijk heeft veel groen, speelplaatsen, water en is royaal opgezet. Ter hoogte van Baanhoek 471 bevindt zich de nieuwe locatie van De Dijkgraaf. De naam van het plan verwijst naar de locatie van het plan dat direct achter de dijk is gelegen. Het ‘kasteeltje’ van Baanhoek 469 geeft de naam van dit plan extra elan.

Wij hebben ons laten inspireren door de jaren ’30 architectuur met oog voor detaillering licht en ruimte met hedendaags en modern comfort. De woningen hebben een moderne mansardekap. Dit type kap komt veel voor aan de dijk waardoor er een mooie eenheid ontstaat met de omgeving. De opdracht was dan ook om woningen te ontwerpen die je niet overal tegenkomt. Met een ambitie van ambachtelijkheid en nostalgie. Zo werden deze woningen ook destijds gebouwd. Met aandacht voor geborgenheid en beschutting. De woningen worden afgewerkt met verschillende natuurlijke materialen en kleuren. Hiermee krijgen de woningen allemaal een geheel eigen karakter waardoor iedere bewoner een unieke woning krijgt.

Door de variatie van woningen in deze nieuwe wijk en dankzij de sterk verbeterde kwaliteit van de dijk verrijst hier een prachtige woonomgeving, waar binnen je een fijn thuis zult vinden.

Categorie
seriematige-woningbouw
Opdrachtgever
Merwestreek Projecten B.V.
Locatie
Sliedrecht
BVO
Schetsen en Ontwerp
Schetsen en Ontwerp
Bouwvergunning
Bouwvergunning
Engineering
Engineering