Appartementen en penthouses Residentie de Noord

Het expressief industrieel vormgegeven Residentie de Noord is prachtig gelegen aan de rivier de Noord in Alblasserdam. Residentie de Noord bestaat uit zes appartementen en twee penthouses en is tevens voorzien van een parkeergarage. 

Residentie de Noord wordt gerealiseerd op het voormalige Mercon Kloos terrein. Het industriële karakter van het gebied is inspiratiebron voor de gekozen architectuur van het appartementengebouw. De industriële en robuuste uitstraling ontleend het gebouw aan de toepassing van rood genuanceerde baksteen met een industriële touch, uitgevoerd in een raster van pilasters en banden en met een daklijst van decoratief metselwerk. Het industriële karakter van het gebouw wordt versterkt door de grote donkergrijze aluminium kozijnen en de glazen balkonhekwerken met donkergrijs metalen frame.

De royale en over de volle hoogte transparante entree geeft een voorname uitstraling aan het gebouw. De open gevels van de appartementen aan de rivierzijde in combinatie met de glazen balkonafscheidingen zorgen voor een optimaal uitzicht op het water.

Voor meer informatie klik hier

Categorie
seriematige-woningbouw
Opdrachtgever
Blokand Bouwpartners
Locatie
Alblasserdam
BVO
2300 m²
Schetsen en Ontwerp
Schetsen en Ontwerp
Bouwvergunning
Bouwvergunning
Engineering
Engineering