Appartementen Dokmeesters Alblasserdam

Dokmeesters is een uniek gebouw. Op de begane grond bevindt zich namelijk een huisartsenpraktijk en de uitbreiding van de naastgelegen apotheek. Hierboven, verdeeld over drie verdiepingen, bevinden zich de 21 appartementen.

Het gebouw is alzijdig ontworpen, de gevels zijn hiermee esthetisch noch functioneel expliciet voor-, zij- of achtergevels. Ze zijn juist gelijkwaardig zodat ze aan alle kanten eenzelfde kwaliteit uitstralen. De balkons liggen bijvoorbeeld ook niet aan slechts één kant, maar aan verschillende kanten van het gebouw.

Het gebouw is met nadruk ontworpen als een markant gebouw passend in de omgeving. De gevels van Dokmeesters bestaat uit een baksteen met een lichte kleurstelling waarbij de kleurmengeling zorgt voor een rustieke en natuurlijke uitstraling. Een structuur die wordt ingevuld met houten accenten met zowel inpandige als uitkragende balkons. De grote slanke kozijnen dragen bij aan het verticalisme en zorgen voor veel lichtinval in de woningen. Het verticalisme sluit namelijk goed aan op de architectuur van het naastgelegen gezondheidscentrum.

Kortom een markant gebouw met karakter.

Categorie
seriematige-woningbouw
Opdrachtgever
Blokand Bouwpartners
Locatie
Alblasserdam
BVO
2915 m²
Schetsen en Ontwerp
Schetsen en Ontwerp
Bouwvergunning
Bouwvergunning
Engineering
Engineering