Restauratie monumentale boerderij te Bleskensgraaf

- Restauratie boerderij - Inmiddels is de renovatie van deze monumentale boerderij in volle gang. In de boerderij worden twee woningen gerealiseerd.

Allereerst hebben wij de boerderij volledig in kaart gebracht en uitgetekend om een goede situatie te krijgen van de bestaande toestand. Na het ontwerp van de twee woningen en de bijbehorende schuur hebben wij de benodigde vergunningen verzorgd van o.a. monumentenzorg en de gemeente.

Het is een forse boerderij van 14.5 x 30.0 meter. De boerderij bied dan ook meer dan voldoende mogelijkheden om twee woningen te realiseren binnen het bestaande volume. Eén woning zal gerealiseerd worden in het bestaande voorhuis en de tweede woning zal worden gerealiseerd in het achterste gedeelte van de voormalige stal. 

Bij het maken van het ontwerp was de oude gebintconstructie het uitgangspunt en zijn de authentieke details gerespecteerd. Historische elementen worden op deze manier zo min mogelijk aangetast. De enorme houten spanten in de nieuwe woning zijn dan ook volledig zichtbaar en krijgen een prominente plaats in de woonkamer.

Naast de boerderij hebben wij, geheel in stijl, een nieuwe schuur met veranda ontworpen. Tijdens de renovatie van de woonboerderij kunnen de bewoners hier hun intrek nemen. Later zal de schuur in gebruik genomen worden als Bed & Breakfast. Op deze manier kunnen ook de toekomstige gasten genieten van deze natuurrijke en unieke plek in de polder.

Categorie
restauratie-en-verbouw
Opdrachtgever
Familie Hartkoorn
Locatie
Bleskensgraaf
BVO
600 m²
Schetsen en Ontwerp
Schetsen
Bouwvergunning
Ontwerp
Engineering
Bestek
Keuze aannemer
Keuze aannemer
Bouwbegeleiding
Bouwbegeleiding