Brand BBA: renovatie boerderij architect

Restauratie boerderij vd Berg

- Restauratie Rijksmonument boerderij -De restauratie van een monumentale boerderij in Bleskensgraaf is nagenoeg gereed. De totale boerderij met de achtergelegen karakteristieke Zeeuwse kapschuur is volledig gerestaureerd.

Het Rijksmonument is zo authentiek mogelijk gerestaureert, echter wel met het huidige woongenot. voor 8 personen. Na de verbouwing diende de woonboerderij qua comfort te voldoen aan de huidige eisen.

De begane grond van de boerderij wordt ingericht als zijnde woonkamer, keuken en werkkamer. De huidige indeling van de boerderij speelt hierbij een belangrijke rol. Op de eerste verdieping is een overloop, slaapkamer met badkamer gesitueerd. De overloop zal tevens de verbinding vormen tussen het woongedeelte in het woonhuis als het woongedeelte in de schuur. In de schuur zullen 6 slaapkamers worden gerealiseerd met badkamer.

Bij het maken van het ontwerp was de oude gebintconstructie het uitgangspunt en zijn de authentieke details gerespecteerd. Historische elementen worden op deze manier zo min mogelijk aangetast. In deze voormalige stal is op de begane grond de woonkamer en een garage/berging gerealiseerd. Op de voormalige hooizolder zijn een 5 tal slaapkamers en een badkamer gesitueerd.

Als ‘verrassing’ is op de verdieping een loggia ontworpen, welke een prachtig uitzicht biedt op de achtergelegen polder. Dat historie en huidige technieken goed samen kunnen gaan heeft onze opdrachtgever wel bewezen. Tegen de gevel van de schuur zijn zonnecollectoren gemonteerd welke ‘wegvallen’ op het achtergelegen potdekselwerk. Restauratie en duurzaam bouwen gaan hier hand in hand!

De restauratie van de woonboerderij is inmiddels tot volle tevredenheid van de bewoners voltooid.

Categorie
restauratie-en-verbouw
Opdrachtgever
Fam. vd Berg
Locatie
Bleskensgraaf
BVO
540 m²
Schetsen en Ontwerp
Schetsen en Ontwerp
Bouwvergunning
Bouwvergunning
Engineering
Engineering
Bouwbegeleiding
Bouwbegeleiding