Uw perfecte dijkwoning met onze architecten

Dijkwoningen: we hebben ze allemaal wel eens gezien. De prachtige woningen die de vele dijken in Nederland sieren. Bij het ontwerpen en bouwen van dijkwoningen wordt nagedacht over alles. Niet alleen over het uiterlijk en de technische elementen van het huis zelf. De natuur en de omgeving van de dijkwoning zijn minstens even belangrijk. Onze dijkwoning architecten zorgen dat er balans is tussen uw huis en de omgeving.

Heeft u een kavel op een dijk waar u uw droomhuis wilt laten bouwen? Wij maken van uw visie werkelijkheid. Onze moderne dijkwoning architecten zijn experts in het verwerkelijken wat u voor ogen heeft en zetten dit om naar uw ideale woning. Een waar u nog vele jaren van kunt genieten.

Kenmerken van een dijkwoning

Een dijkwoning heeft een aantal kenmerken. Het belangrijkste kenmerk van een dijkwoning is dat de woning zich op, aan of langs een dijk bevindt. Uw nieuwe huis wordt gebouwd op een verhoogd stuk grond: ‘Hoe werkt dit?’ vraagt u zich misschien af. Een deel van de woning ‘valt’ als het ware in de dijk. Hierdoor heeft de woning een extra verdieping. Dit is meestal de achterzijde. Een zogeheten souterrain. Iets wat je nooit zou verwachten als u het huis van de voorkant ziet. De harten van onze dijkwoning architecten gaan sneller kloppen van dit soort ontwerpen.

Een dijkwoning zou niet de helft van zijn charme hebben zonder de prachtige uitzichten waar ze om bekend staan. Vaak is dit een spectaculair uitzicht over het water. Een echte showstopper. Onze architecten houden tijdens het ontwerpen en bouwen rekening met de omgeving. Ze zorgen ervoor dat uw moderne dijkwoning in harmonie is met de omgeving en dat uw droomhuis de natuur en het uitzicht verrijkt.

De kenmerken van een dijkwoning resume:

  • Een dijkwoning bevindt zich aan, op of langs een dijk.
  • Uw huis, vaak de achterzijde, heeft een extra verdieping. Een zogeheten ‘souterrain’.
  • Dijkwoning hebben een mooie dynamiek met hun omgeving.
Omgeving jaren '30 nieuwbouwwoningModerne dijkwoning - Brand | BBA Architecten
Benieuwd naar de kosten voor het bouwen van uw dijkwoning?
Vraag hier een prijsindicatie aan op basis van uw wensen

Wij nemen u de wet- en regelgeving van een dijkwoning uit handen

Tijdens de bouw van uw moderne dijkwoning heeft u te maken met specifieke wet- en regelgeving. Hierbij moet u denken aan de wet- en regelgeving van het Waterschap en de constructieve opbouw van een dijkwoning. Onze architecten hebben hier de nodige ervaring mee. Door onze jarenlange ervaring hebben we de juiste kennis in huis om dit soepel te laten verlopen. Wij verzorgen dan ook niet alleen het ontwerp, maar ook de vergunningsaanvraag bij de betreffende instanties.

Onze architect dijkwoning helpt u uw ideale woning ontwerpen

Het beste aan het ontwerpen van uw eigen woning? U kunt uw huis helemaal laten bouwen naar uw eigen stijl, van traditioneel tot modern. Houdt u van licht en een ruimtelijk gevoel? Kies dan voor een prachtige woonkeuken met grote ramen en deuren die uitzicht bieden over de omgeving. Of houdt u meer van landelijk, industrieel of modern? Al deze sferen kunt u bespreken met onze dijkwoning architect.

Tijdens de bouw van uw eigen woning is alles mogelijk: een heerlijk terras met uitzicht over het water, een openhaard die een echte blikvanger is of een klassieke woning met rood gemêleerde bakstenen en houtwerk. Het is mogelijk om te variëren met materialen en elementen als dakpannen, timmerwerk, gevelankers en meer!

Het ontwerpen en realiseren van uw droomwoning is onze passie. Maak kennis met onze unieke werkwijze en vraag hier onze brochure aan. 

Kennismaken?

Een dijkwoning ontwerp van Brand I BBA Architecten kunt u herkennen aan de hoogwaardige architectuur, kwaliteit, beleving en een harmonieuze dynamiek met de omgeving waar de villa staat. Onze uitgangspunten zijn altijd de wensen en het budget van onze opdrachtgever: uiteindelijk zal u zich erin thuis moeten voelen. Heeft u plannen voor het bouwen van een traditionele of moderne dijkwoning? Bespreek uw ideeën en wensen vrijblijvend met onze architect dijkwoning!

Vrijblijvend een uurtje brainstormen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of een kennismaking.

 

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan ons privacy statement.

Direct contact met onze adviseurs?

Bel ons van maandag t/m vrijdag tussen
08:30 en 17:00 op (078) 691 92 11

Adres- en
contactgegevens

Brand I BBA Architecten
Hoofvestiging
Abbekesdoel 15  
2971 VA Bleskensgraaf
Bezoekadres 2
Markendaalseweg 4
4811 KC Breda
E-mailadres:info@brandbba.nl
Telefoon: (078) 691 92 11

Volg ons op

FacebookFacebook
Twitter
Pinterest