Historisch en modern wonen

De Volgerlanden is een wijk die vanaf eind vorige eeuw in ontwikkeling is. Inmiddels staan er ruim 3.800 woningen. De komende jaren komen daar nog ongeveer 1.200 woningen bij, vooral in het Oostelijke deel. Het gebied kent een rijke historie die teruggaat tot in de middeleeuwen. 'De Volgerlanden' is de historische benaming van deze relatief nieuwe wijk, die waarschijnlijk dateert uit de eerste helft van de veertiende eeuw. Het gebied heeft dan ook een rijke historie, die teruggaat tot in de middeleeuwen.

Hoe wilt u wonen?

Heeft u interesse in een vrije kavel? Uw eigen droomwoning, precies zoals u hem voor ogen had? Een eigen stekje, op een ruime kavel in een heerlijke omgeving? Dat kan in De Volgerlanden: gunstig gelegen, ruim opgezette bouwgronden in een wijk die voor een groot deel gebouwd is waar alle voorzieningen
aanwezig zijn. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om uw woning te bouwen op een kavel
in De Volgerlanden? Neem dan contact met ons op.

Eindeloos veel mogelijkheden in Volgerlanden

In Volgerlanden kunnen zowel twee-onder-één-kapwoningen als vrijstaande woningen worden gerealiseerd. Delen van het plangebied zijn voor de diverse woningtypes aangewezen. Meer informatie over De Volgerlanden vindt u op de Volgerlanden. Ga samen met ons de uitdaging aan en laat  ons weten hoe we uw droomwoning werkelijkheid kunnen maken.

De Volgerlanden en omgeving

In De Volgerlanden is veel ruimte en aandacht voor de natuur. Zo vind je in de wijk het centraal gelegen
Sophiapark en het Perenlaantje. Ook lopen er ecologische zones door de wijk, die natuurgebieden met
elkaar verbinden, waar je de bramensprinkhaan en bijzondere vlindersoorten kan aantreffen.

Er zijn speelplekken voor kinderen van alle leeftijden. De speelvoorzieningen zijn in heel De Volgerlanden te vinden.  Voor de allerkleinsten zijn speelvoorzieningen dichtbij de woning, waar zij onder toeziend oog van de ouders en verzorgers kunnen spelen. Voor de wat oudere kinderen zijn op diverse plaatsen in de wijk voetbalveldjes en basketbalveldjes aangelegd

In De Volgerlanden zijn nog veel nieuwe plannen en ontwikkelingen. De voorzieningen zijn echter al gereed. Zo zijn er scholen, is er een gezondheidscluster en bevindt het winkelcentrum zich midden in de wijk.

Hoe kunt u bouwen in Volgerlanden?

Om uw droomwoning realiteit te maken kunt u verschillende wegen volgen. De meest gebruikelijke opties zijn:

Aanbesteden

U koopt een kavel en laat uw woning naar uw eigen wensen ontwerpen door  Brand I BBA Architecten. Voor de bouw van de woning zoekt u vervolgens een aannemer door middel van een aanbesteding. Wij zetten ons graag in voor het verzorgen van de aanbesteding, directievoering, planning, budgetbewaking, kwaliteitscontrole en eindoplevering.

Omdat wij het ontwerp gemaakt hebben kennen wij het project als geen ander. Wij vervullen dan ook graag een coördinerende rol om het bouwproject te regisseren. Doordat ons bureau de spil vormt binnen dit proces en alle andere partijen aanstuurt heeft de opdrachtgever één aanspreekpunt.

Bouwteam

Tegenwoordig wordt er ook veel voor een bouwteam gekozen. Eén van onze vast bouwpartners (aannemers) schuift dan aan tijdens het ontwerp van de woning en adviseren vanuit hun specifieke deskundigheid zodat ontwerp en realisatie goed op elkaar afgestemd kunnen worden.

Brand I BBA Architecten, uw architect voor De Volgerlanden

Brand I BBA Architecten is een veelzijdig architectenbureau dat werkzaam is in een groot aantal sectoren. We hebben ruime ervaring in de ontwikkeling en nieuwbouw van woningen als ook CPO projecten  (CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). Bij CPO projecten is de realisatie van de woningen ook altijd vraag gestuurd.   

Door deze brede orderportefeuille beschikken wij over een verscheidenheid aan kennis en informatie die ingezet kan worden binnen de verschillende sectoren. Door zoveel mogelijk kennis in huis te hebben zijn wij in staat om onze doelgroepen optimaal te bedienen. Als architectenbureau werken wij landelijk en zijn niet gebonden aan een regio.

Wij zijn gevestigd in Bleskensgraaf aan de Abbekesdoel 15 in een prachtige boerderij uit 1890 wat een prachtig werkdomein is voor ons enthousiaste team. Wij hebben veel ervaring in het begeleiden van mensen zoals u van idee naar realisatie van de woning. Wilt u eens vrijblijvend weten wat bouwen in De Volgerlanden voor u inhoudt en wat de kosten zijn? Bel ons dan eens op 078 691 92 11 of stuur ons een bericht.