Bouw zelf in Stadswerven, Stadspolders, Sterrenburg, Dubbeldam of in de binnenstad

Dordrecht is een oude stad met pit. Het koestert zijn rijke historie, maar heeft oog voor vernieuwing. Er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd om de stad nog aantrekkelijker te maken. Dordrecht heeft hierdoor nu een Leerpark, Duurzaamheidsfabriek, een Sportboulevard met zwembad en ijsbanen, een Gezondheidspark en een tot muziek- en theaterpodium omgebouwde energiecentrale.

Wat is uw woonvoorkeur?

Dordrecht wil de stad met enthousiaste initiatiefnemers verder ontwikkelen. Het geeft u de kans om een huis op maat te bouwen. Dordrecht geeft ruimte voor zelfbouw op verschillende locaties. Wie op korte termijn zelf een huis wil bouwen in Dordrecht kan terecht op de bestaande locaties Stadswerven en in Stadspolders. Hier zijn nog enkele kavels beschikbaar. Op de langere termijn zijn er mogelijkheden in Sterrenburg, Dubbeldam en de binnenstad.

Voor iedere woonwens een oplossing

In Dordrecht kunnen zowel rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen als vrijstaande woningen worden gerealiseerd. Delen van het plangebied zijn voor de diverse woningtypes aangewezen. Binnen het stedenbouwkundig plan wat door de gemeente Dordrecht wordt ontwikkeld zijn diverse zones ingericht wat betreft prijsklasse; van middelduur tot topsegment.

Meer informatie over diverse bouwprojecten in Dordrecht vind u op Dordtseruimte.nl.

Ga samen met ons de uitdaging aan en laat ons weten hoe we uw droomwoning werkelijkheid kunnen maken.

De mogelijkheden voor wonen in Dordrecht

Plezierige woonwijken, onderwijs van de bovenste plank, spraakmakende culturele voorzieningen, een bruisend sportleven en een gevarieerd winkelaanbod. De waterbus verbindt de stad met de andere gemeenten in de Drechtsteden én met Rotterdam. Vervoer over water speelt een rol in het woon-werkverkeer en zorgt daarnaast voor de toevoer van bezoekers die de geheimen van de stad willen ontdekken. Een ontdekkingstocht die begint in de historische binnenstad waar monumentale panden herinneren aan het roemruchte verleden. 

En voor wie even geen zin heeft in drukte is er het Nationaal Park De Biesbosch met zijn kreken, bevers en grillige natuur. Een heerlijk recreatiegebied op fietsafstand van de stad.

Aanbesteden

U koopt een kavel en laat uw woning naar uw eigen wensen ontwerpen door  Brand | BBA Architecten. Voor de bouw van de woning zoekt u vervolgens een aannemer door middel van een aanbesteding. Wij zetten ons graag in voor het verzorgen van de aanbesteding, directievoering, planning, budgetbewaking, kwaliteitscontrole en eindoplevering.

Omdat wij het ontwerp gemaakt hebben kennen wij het project als geen ander. Wij vervullen dan ook graag een coördinerende rol om het bouwproject te regisseren. Doordat ons bureau de spil vormt binnen dit proces en alle andere partijen aanstuurt heeft de opdrachtgever één aanspreekpunt.

Bouwteam

Tegenwoordig wordt er ook veel voor een bouwteam gekozen. Eén van onze vast bouwpartners (aannemers) schuift dan aan tijdens het ontwerp van de woning en adviseren vanuit hun specifieke deskundigheid zodat ontwerp en realisatie goed op elkaar afgestemd kunnen worden.

Brand I BBA Architecten, uw architect voor wonen in Dordrecht

Brand I BBA Architecten is een veelzijdig architectenbureau dat werkzaam is in een groot aantal sectoren. We hebben ruime ervaring in de ontwikkeling en nieuwbouw van woningen als ook CPO projecten (CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). Bij CPO projecten is de realisatie van de woningen ook altijd vraag gestuurd. 

Door deze brede orderportefeuille beschikken wij over een verscheidenheid aan kennis en informatie die ingezet kan worden binnen de verschillende sectoren. Door zoveel mogelijk kennis in huis te hebben zijn wij in staat om onze doelgroepen optimaal te bedienen. Als architectenbureau werken wij landelijk en zijn niet gebonden aan een regio. Wij zijn gevestigd in Bleskensgraaf aan de Abbekesdoel 15 in een prachtige boerderij uit 1890 wat een prachtig werkdomein is voor ons enthousiaste team.

Wij hebben veel ervaring in het begeleiden van mensen zoals u van idee naar realisatie van de woning. Wilt u eens vrijblijvend weten wat bouwen in Dordrecht voor u inhoudt en wat de kosten zijn? Bel ons dan eens op 078 691 92 11 of stuur ons een bericht.