Eigentijds moderne woning Oud-Alblas

- Eigentijds moderne woning Oud-Alblas - Van een gedateerde jaren 60 woning naar een eigentijds moderne woning. Samen met onze opdrachtgever zijn we deze ontwerp uitdaging aangegaan. Vooraf was heel duidelijk welke architectuur en materialisering onze opdrachtgever aansprak. Hiermee zijn wij dan ook aan de slag gegaan met als resultaat een landelijke woning met moderne en eigentijdse elementen. 

De woning is uitgevoerd met wit gestuukte gevels, zwarte kozijnen en Belgisch hardstenen dorpels. De prachtige entreedeur is uitgevoerd in blank eiken en vormt een mooi contrast met de witte gevel en de zwarte kozijnen. Aan de achtergevel en zijgevel bevindt zich de veranda met robuuste kolommen en liggers welke zwart gebeitst zijn. De veranda is direct vanuit de royale living bereikbaar. Het binnen- en buitenleven kan op deze manier goed worden gecombineerd. Hier kan men tot in de late uurtjes genieten. Gezien de prachtige locatie, het uitzicht op de tuin en het riviertje de Alblas is de achtergevel grotendeels uitgevoerd in glas. Deze glazen pui is uitgevoerd in zwarte ranke aluminium profielen met openslaande deuren. Een mooi detail is de vloertegel die zowel binnen als buiten is toegepast waardoor er een mooie eenheid ontstaat tussen de leefruimte binnen en de leefruimte buiten.

Bij binnenkomst valt meteen de prachtige trap op welke is voorzien van eiken treden en een zwart stalen hekwerk. De woonkamer en de eetkeuken vormen één grote living. Op de verdieping bevinden zich de verschillende slaapkamers en de badkamer. De landschapsarchitect voegde ter plaatse van de voorgevel een robuuste pergola toe als overgang tussen de woning en de tuin. De bestaande magnolia voor de entree vormt een prachtige contrast met deze strakke pergola.

Dit project is mede een succes geworden door met elkaar als bouwteam deze woning te realiseren. Het bouwteam bestond uit de opdrachtgever, de aannemer, Brand I BBA Architecten en de landschapsarchitect. Vanaf het begin waren deze partijen betrokken bij het project waardoor we elkaars kennis en expertise konden gebruiken en zo de verschillende onderdelen met elkaar af konden stemmen. Met elkaar zijn wij dan ook trots op het resultaat.

Het is iedere dag opnieuw genieten voor de bewoners op deze prachtige locatie, en daar doen we het voor!

Categorie
restauratie-en-verbouw
Opdrachtgever
Fam. Eijkelenboom
Locatie
Oud-Alblas
BVO
Schetsen en Ontwerp
Bouwvergunning
Engineering