Landelijke woning met rieten kap

Overdaad aan licht

In het polderlandschap van de Alblasserwaard in het dorpje Bleskensgraaf hebben wij een landelijke woning ontworpen. Het bouwen van een landelijke woning is ons op het lijf geschreven. De opdracht hier was duidelijk: een landelijke woning met veel licht en een mooi uitzicht op de polder. Opvallend is de lichte tuinkamer die grenst aan de woonkamer met keuken. Grote ramen en een lichtstraat in het plafond zorgen voor een overdaad aan licht. De deuren aan beide zijden kunnen helemaal open of dicht, waardoor het een aparte kamer wordt, een verlengstuk van de woonkamer of van de tuin.

Wijnkelder met biljart

Verrassend aan de woning zijn de extra ruimtes die op het eerste gezicht niet opvallen. Vanuit de berging heb je bijvoorbeeld toegang tot de kelder, die is ingericht als wijnkelder met biljart en een mooie muurschildering van de kunstenares die ook de schildering in de woonkamer maakte. Het was nog een hele taak om deze kelder te storten, maar dat was wel aan de aannemer besteed. Hij stortte de kelder in het werk en smeerde hem daarna in met bitumen, zodat hij helemaal waterdicht is.

“We wisten wat we wilden en Jaap Brand luisterde daarnaar. Hij drukte niet zijn eigen stempel op het project, maar luisterde goed naar onze wensen”, legt de bewoonster uit.

 

Terug naar overzicht
Categorie(ën)
28 mei 2020
Deel dit artikel