Architect Damgaarde Vrije Landschapskavels

Damgaarde is een uitzonderlijke mooie locatie in Nieuw-Beijerland

De kavels variëren in grootte van 480 m² tot 1.292 m². Een unieke mogelijkheid om naar eigen wens een vrijstaande woning te bouwen in de laatste oude boomgaard van Nieuw-Beijerland.

Project Damgaarde ligt in en om de oude boomgaard, De Dam. De locatie ligt net buiten het dorp en tegelijk tegen het dorp aan. Buiten wonen en dorps wonen gaan hier hand in hand. De hoofdstructuur van de boomgaard blijft gehandhaafd, zodat u hier woont tussen het groen. Eigenlijk koopt u geen kavel, maar een stuk landschap. Een authentiek en puur landschap, intiem, besloten en sfeervol.


Op één van de kavels hebben wij als architectenbureau een moderne boerderijwoning ontworpen, een ander ontwerp op maat is natuurlijk ook mogelijk.

Iedere kavel van Damgaarde speelt weer op een andere manier in op het landschap, waardoor het allemaal unieke plekken zijn. Enkele kavels grenzen aan de Kreek, andere kavels liggen in het hart van de boomgaard, langs het recreatieve ‘Sproeipad’. Daarnaast zijn er ook vijf kavels aan de zuidkant van de boomgaard met een geweldig uitzicht over de polder. Alle kavels zijn zo ruim gedimensioneerd dat er veel fysieke ruimte is om een mooie overgang te maken van tuin naar landschap en vice versa.


Op kavel 12 hebben wij deze moderne boerderij woning ontworpen. De grote glaspartijen in de achtergevel garanderen een zee aan licht in de woning. De grote raampartijen bieden ook maximaal zicht naar buiten, zodat de huidige boomgaard ook binnen volledig wordt ervaren.

De architectuur van deze villa kenmerkt zich door een combinatie van riet, dakpannen, glas en zwarte planken (potdekselwerk). Op deze wijze sluit de villa naadloos aan op het landschap.

De gevels worden uitgevoerd in wit stukwerk gecombineerd met zwarte houten planken.
Vanuit de royale hal met vide hebben de bewoners direct toegang tot de master bedroom met badkamer en royale garderobe op de begane grond.

Leefruimte gescheiden middels doorkijkhaard

De begane grond  bestaat uit één grote leefruimte waarbij de eetkamer en de woonkamer worden gescheiden middels een doorkijkhaard. Boven de eetkamer is een vide ontworpen zodat de kap volledig in het zicht is. De ruimtelijke beleving is dan ook van zeer hoog niveau.

Aan de achterzijde is een mooie veranda met buitenhaard gesitueerd. Deze is direct vanuit de royale woonkeuken bereikbaar. Het binnen- en buitenleven kan op deze manier goed worden gecombineerd. Hier kan men tot in de late uurtjes genieten.

Voor meer informatie over deze unieke bouwkavels: www.damgaarde.nl

Terug naar overzicht
Categorie(ën)
Boerderij
Landelijk moderne woning
Moderne woning
5 november 2020
Deel dit artikel