Moderne dijkwoning Box on the Wa(a)ll

- Nieuwbouw moderne woning - De modernistische dijkwoning is gebouwd aan de rivier de Waal in het dorpje Dalem  vlakbij Gorinchem. De naam van dit bijzondere project “BOX ON THE WA(A)LL” is dan ook te danken aan het ontwerp en zijn omgeving.

De dijkwoning heeft een basement van twee bouwlagen die tegen het dijktalud zijn gebouwd en waarop derde bouwlaag is gepositioneerd. De woning is opgebouwd uit drie woonlagen, onderhuis, begane grond en woonverdieping waarbij de woonverdieping haaks op de overige twee lagen is gepositioneerd. Op de woonverdieping heeft de familie Verschoor een schitterend uitzicht over de rivier de Waal met aan de overzijde Slot Loevestijn. Grenzend aan de ruime living is het inpandige balkon ontworpen.

Via de ruime hal op de begane grond welke zich op dijkniveau bevind kom je de woning binnen. De begane grond huisvest de slaapkamers, werkkamer, berging en de badkamer. Grenzend aan de slaapkamer is het tweede balkon ontworpen vanwaar je een prachtig uitzicht heb op het achtergelegen polderlandschap. In het onderhuis bevindt zich de master bedroom met walk in closet met daaraan gekoppeld de open badkamer en het terras. Daarnaast bevind zich in het onderhuis de garage, wasruimte en sauna. De verschillende woonlagen zijn zowel per trap als met de lift bereikbaar.

De bovenste woonlaag is voorzien van zinken gevelbekleding. Het basement is opgebouwd uit schoon beton, gemêleerd metselwerk en blank behandelde houten gevelplanken.

Categorie
particuliere-woningbouw
Opdrachtgever
Fam. D. Verschoor
Locatie
Dalem
BVO
1100 m²
Schetsen
Ontwerp
Bestek