Restauratie villa "Mira Rio"

- Restauratie villa - Restauratie villa "Mira Rio" bouwjaar 1928. De bestaande villa aan een dijklint restaureren en verbouwen op een zodanige wijze dat er een comfortabele woning ontstaat, voorzien van een souterrain en parkeerkelder, dat was het uitgangspunt van onze opdrachtgever richting Brand BBA I BBA Architecten.

Na een grondige inspectie door ons bureau bleek de villa, met zijn kenmerkende architectuur, in een goede staat te verkeren. Om tot een goed resultaat te komen zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:

De vloer van de bestaande kelder is verlaagd en de fundatie aangepast. Zodanig dat er voldoende hoogte is ontstaan om een toegankelijk souterrain te realiseren, voorzien van een hellingbaan om de ondergrondse parkeergarage te bereiken.

Ook de gevels zijn op een deskundige wijze gereinigd, al het houtwerk gerestaureerd en opnieuw geschilderd en de dakpannen zijn vervangen. Verder is de woning voorzien van een veranda, nieuwe erkers en enkele dakkapellen.

Ook het interieur heeft een ware metamorfose ondergaan en is voorzien van een hoogwaardige aftimmering en afwerking. Om te voldoen aan de huidige comfort en energie-eisen is het dak van binnenuit geheel geïsoleerd. Tevens is de complete binnen installatie vervangen.

Een ingrijpende onderneming met een prachtig resultaat!

Categorie
restauratie-en-verbouw
Opdrachtgever
Fam. B. Drinkwaard
Locatie
Sliedrecht
BVO
455 m²
Schetsen en Ontwerp
Bouwvergunning
Engineering
Keuze aannemer
Bouwbegeleiding