Opening

Vrijdag 28 augustus vond de officiële opening plaats van Omega Spa en Wellness. De voormalige Sauna Soesterberg gaat verder onder een nieuwe naam en met een nieuwe visie op Total Well Being.

Net als Omega Spa en Wellness zijn ook wij bijzonder trots op het eindresultaat.

Wij feliciteren Marco en Lisette en alle medewerkers met de opening van dit prachtige resort!

Meer info

Nieuw concept

Als eerste in Nederland integreert Omega Spa en Wellness traditionele sauna en wellness concepten met total well being programma's en retraites gericht op zowel particulieren als professionals.

Daarbij richt ze zich niet alleen op een dagje ontspanning voor saunagasten, maar ook op lifestyle- en interventieprogramma’s, via faciliteiten in een aparte SPA-vleugel.

Op de nieuwe locatie wordt het vloeroppervlak verdubbeld. Binnen één gebouw worden de wellness- en spavoorzieningen afzonderlijk van elkaar aangeboden, met elk een eigen zwembad, restaurant en met gescheiden tuinen. Dat maakt het mogelijk dat traditionele saunabezoekers, bezoekers in badkleding en gasten die specifiek voor hun gezondheid komen, afzonderlijk van elkaar van de voorzieningen gebruik kunnen maken. De totale capaciteit van beide bedrijfsvleugels is maximaal 600 gasten per dag.

Geschiedenis

Met de ontwikkeling van een ecoduct aan de Amersfoortseweg in Soesterberg moest Sauna Soesterberg verhuizen naar een nieuwe locatie.

Het bedrijf greep deze ontwikkeling met beide handen aan om met behulp van een nieuw concept de kwaliteit en dienstverlening naar een hoger niveau te brengen.

Door deze nieuwbouw wordt er extra werkgelegenheid gecreëerd in de omgeving van Soesterberg. De nieuwbouw is dan ook niet alleen een stimulans voor de ecologie maar ook voor de economie!

Ontwerpvisie

Een belangrijk uitgangspunt in het ontwerp is de bestaande bebouwing in de directe omgeving; het voormalig missiehuis Sint Jan en het Klooster Cenakel.

Beide bestaande monumenten vereisten grote zorgvuldigheid in de invulling en vormgeving van het plan. Geïnspireerd door de kwaliteit van beide monumenten heeft Brand BBA het nieuwe plan op een hoog kwaliteitsniveau uitgewerkt.

De orthogonale structuur, staafvormige bouwmassa’s, besloten gevelindeling en sprekende kappen zijn de architectonische uitgangspunten van ons ontwerp.