Invulling Bestuur

Hoe ga je op de juiste wijze invulling geven aan het bestuur van een CPO project, en wil je ook nog een keer je eigen woning realiseren?

Eén van de belangrijkste succesfactoren voor een CPO-project is een deskundig en daadkrachtig bestuur, met vertrouwen en mandaat vanuit de ledenvergadering.

Dat vraagt inschatting van persoonlijkheden: wie heeft de vereiste kennis m.b.t. een te behandelen onderdeel, en hoe kan het allemaal vertaald en gedelegeerd worden?

En, als de juiste man op de juiste post zit, is samenwerking een leuke bezigheid met snel resultaat. In dat geval is voorzitten van deze club mensen een erebaan.

Meer info

Architectenkeuze

Wie wordt de architect, wie past in het profiel, en ook nog een keer in het financiële plaatje? Dat was even een rondgang door de polder, en we kwamen al snel uit bij Brand BBA l BBA Architecten.

Een bureau gevestigd in een historisch pand in Alblasserdam en bekend met de streek. Daar zijn mensen werkzaam die als geen ander 
weten hoe je een woonprogramma vorm moet geven. Maar ook creatieve mensen met gevoel voor detail en ruimtelijke beleving.

Het proces van het ontwerptraject, evenals de contacten met de gemeente voor de vereiste vergunningen verliep zodanig voorspoedig, dat binnen een halfjaar de bouwvoorbereiding kon worden opgepakt.

Dromen, plannen, samenwerken en dan.... bouwen

En dan wordt het na dromen, bouwen, en komt de vraag: “schrijft de laagste aannemer in volgens de gemaakt begroting?”
Wat een verrassing al die offertes, die gezichten, het gevoel, we konden nog kiezen!

Ook hier maakten we als bestuur, samen met de mensen van Brand BBA een evenwichtig oordeel, en kwamen we met een advies richting de vereniging over de aannemerskeuze. Wat is die bouwperiode een leuke tijd geweest! En als er wat was, dan regelde Brand BBA het gewoon.

Het gehele bouwproces werd zorgvuldig vastgelegd, en ook de oplevering was een feest. Als cadeau aan de architect hebben wij dan ook nog een mooi feestje gegeven en gezorgd voor een passende verrassing.

Onlangs is de tuin van Jeroen en Elviera in het programma Eigen Huis en Tuin geweest.

Zie hieronder de aflevering:

https://www.youtube.com/watch?v=qffEjKQ1ZI8